"Guvernul a apărat cota unică de 16% şi care va fi păstrată în continuare, dar care a fost distrusă de alianţa socialistă PNL-PSD, care a renunţat la cota unică aşa cum am văzut din programul propus de ei. Apărarea acesteia a fost şi rămâne un obiectiv al guvernului pe care îl reprezint", a spus premierul, sâmbătă, la întrunirea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), care are loc la Băile Felix.
Liberalii şi social-democraţii au anunţat ieri că dacă vor ajunge ei la guvernare în 2012 vor introduce un impozit diferenţiat în funcţie de venit, dar nu mai mare de 16%, cât este acum. Astfel, cei care câştigă până în 800 de lei ar fi impozitaţi cu 8%. Cine va câştiga între 800 şi 1.600 de lei ar plăti un impozit de 12%, iar ce depăşeşte 1.600 de lei ar fi impozitat cu 16%. 
USL-iştii spun că au ca obiectiv crearea a cel puţin un milion de locuri de muncă, prin reducerea costurilor muncii şi scăderea fiscalităţii. Ei propun CAS scăzut cu cinci puncte procentuale pentru angajatori şi zero taxe pentru cine angajează în regim part time tineri sub 25 de ani sau persoane trecute de 55 de ani.