BOC: "Am crezut că fac icter din cauza lui Teo"

BOC: "Am crezut că fac icter din cauza lui Teo"

Cei şapte PDL-işti care au votat, intenţionat sau din greşeală, moţiunea de cenzură vor fi trataţi "de la caz la caz", fără a risca toţi excluderea din partid.

Principalul motiv: în foarte scurt timp guvernul ar putea avea nevoie de voturile lor pentru instalarea unui cabinet restructurat. De altfel, singura care a stârnit furia unanimă în partid a fost Teo Trandafir.

La o întâlnire cu deputaţii PDL, Boc s-a confesat că s-a simţit "jignit" nu atât de votul, cât de gestul acesteia care nu şi-a ascuns satisfacţia după ce a introdus bilele în urnă, aruncându-se apoi în braţele Aurei Vasile de la PSD. "Am crezut că fac icter", le-ar fi spus Boc PDL-iştilor în absenţa lui Teo Trandafir, care a lipsit ieri de la parlament.

Premierul nu şi-a ascuns nemulţumirea nici public: "Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL. Poate doamnei Trandafir i-a adus imagine pe termen scurt, dar adevăratele resurse ale PDL se văd la greu. Grupul şi partidul trebuie să judece în consecinţă".

Ne puteți urmări și pe Google News

Teo Trandafir, pe de altă parte susţine că intenţia sa "nu a fost aceea de a vota pentru demiterea guvernului Boc, ci categoric împotriva tăierilor de pensii" şi că rămâne "om de echipă al PDL".

"Îi asigur pe colegii mei că nu intenţionez nicidecum să-i părăsesc, chiar dacă anumiţi lideri din PDL au făcut deja declaraţii potrivit cărora ar trebui să-mi dau demisia din partid şi din parlament", a spus Teo cu aluzie la declaraţiile lui Ioan Oltean pentru EVZ.

Cazurile PDL-iştilor "defectori" vor fi tranşate, în primă fază, luni în grupurile parlamentare, prin vot secret, a anunţat Sulfina Barbu.