Evenimentul Zilei > Actualitate > Bob Dylan despre Amy Winehouse: „Ea a fost ultima mare personalitate muzicală”
Bob Dylan despre Amy Winehouse: „Ea a fost ultima mare personalitate muzicală”

Bob Dylan despre Amy Winehouse: „Ea a fost ultima mare personalitate muzicală”

Bob Dylan a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Amy Winehouse, pe care o consideră ultima mare artistă care a dat dovadă de personalitate în cadrul unui interviu rarisim publicat joi pe site-ul său de internet.

Discutând cu Bill Flanagan, recentul laureat la premiului Nobel pentru Literatură a vorbit despre cântăreaţa excentrică, care a murit în 2011 la vârsta de 27 de ani. 

"Ea a fost ultima mare personalitate", a apreciat Bob Dylan.  În vârstă de 75 de ani, cântăreţul şi-a exprimat aprecierea pentru alte două interprete, Valerie June şi Imelda May. Stilurile celor două au influenţe de blues şi folk.  Fapt mai puţin aşteptat, notează AFP, el a părut să-i aprecieze şi pe rockerii galezi de la Stereophonics. 

Dylan a vorbit în termeni foarte elogioşi despre legenda folk-ului Joan Baez, cu care a avut o relaţie la un moment dat. Cei doi s-au despărţit în anii '60 şi Bob Dylan şi-a cerut scuze câteva decenii mai târziu pentru modul în care a tratat-o pe cântăreaţă. 

"Vocea ei era precum cea a sirenelor din insulele greceşti. Era suficient numai sunetul vocii ei pentru a te vrăji. Era seducătoare. Trebuia să te legi ca în Odiseea şi să-ţi astupi urechile pentru a nu o auzi. Te făcea să uiţi cine eşti", a adăugat Dylan, conform Agerpres. 

Artistul, foarte zgârcit cu declaraţiile publice, aproape că nu a vorbit despre premiul Nobel care i-a fost decernat, pe care nici nu s-a dus să-l ridice din Suedia. El i s-a confesat lui Bill Flanagan înainte de lansarea albumului său "Triplicate", la 31 martie, pe care cântă melodii ale lui Frank Sinatra. 

Pentru Bob Dylan, reinterpretarea muzicii este o parte integrantă a creativităţii. "Există mereu precedente, aproape totul este copia a altceva", a afirmat el, subliniind că autorii cântecelor se inspiră uneori dintr-un articol de presă, un panou sau o nuvelă.