"BMW-ul" coreean are un nume: Kia Quoris

"BMW-ul" coreean are un nume: Kia Quoris

Primul autoturism Kia cu propulsie spate, un model de mari dimensiuni al cărui design a fost inspirat de celebra limuzină BMW Seria 7, va purta numele Quoris pe pieţele din America şi Europa.

Vârful de gamă Kia, model prezentat iarna trecută, va fi comercializat, începând din ultimul trimestru al acestui an, pe pieţele europeană şi americană sub numele Quoris.

Kia Quoris este întâiul model al mărcii coreene dotat cu propulsie spate.

Acest detaliu, dar şi profilul impunător al maşinii, inspirat, fără doar şi poate, de şcoala germană de design, sunt principalele atracţii ale autoturismului produs de Kia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru cei care nu ştiu, omul care impune linia stilistică la Kia este neamţul Peter Schreyer, cel care, între altele, a desenat primului Audi TT.

Dacă asemănarea cu BMW Seria 7 nu poate fi ignorată, părerile care deja susţin că noul model asiatic este o apariţie poate chiar mai masculină decât celebra limuzină germană sunt dificil de combătut.

Desigur, modul în care se va comporta Kia Quoris pe şosea este o altă poveste.

Kia Quoris va fi animat de motoare V6 (3.3 sau 3.8 litri) alimentate cu benzină, care livrează 300 sau 333 CP. Transmisia la puntea spate este asigurată de o cutie de viteze automată cu 8+1 rapoarte.