Evenimentul Zilei > Economie > Bloomberg: România nu mai are imaginea de student mediocru
Bloomberg: România nu mai are imaginea de student mediocru

Bloomberg: România nu mai are imaginea de student mediocru

România nu mai are o imagine de student mediocru atunci când vine vorba de politici economice, după ce guvernul a trecut cu bine peste moţiunile de cenzură şi peste proteste, menţinând angajamentele luate faţă de FMI, a spus Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, citat de Bloomberg.

FMI se aşteaptă ca şi actualul guvern să menţină angajamentele asumate şi să continue reforma fiscală.

Profitând de îmbunătăţirea sentimentului investitorilor, România a vândut certificate de trezorerie în valoare de 22,8 miliarde de lei pe piaţa locală şi bonduri în dolari în valoare de 2,25 miliarde de dolari învestitorilor internaţionali în acest an, cea maibună performanţă din 2005 încoace.

Diferenţa dintre randamantele oferite pentru bondurile româneşti cu scadenţă pe cinci ani şi cele germane a scăzut cu 125 puncte de bază până la 3,98 procente. În cazul Ungariei, randamentele oferite pentru bonduri cu maturităţi similare au scăzut cu 110 puncte de bază în raport cu cele ale Germaniei, până la 7,65%.

Diferenţa dintre randamentele germane şi cele poloneze oferite pe maturitate de cinci ani este de 4,1%, faţă de 4,57%, cât era la finele lui 2011, mai scrie Bloomberg.

Nivelul primelor de asigurare pentru riscul de ţară al României a avut una din cele mai bune performanţe în acest an. Acesta a scăzut cu 150 de puncte de bază până la 299 zilele trecute. Nivelul CDS este cu 213 puncte de bază sub cel al Ungariei şi cu 30 puncte de bază peste cel al Poloniei.

“Românii şi-au dus foarte bine la îndeplinire sarcinile anul trecut iar FMI este foarte mulţumit de această performanţă", a spus pentru Bloomberg Guillaume Tresca, analist pieţe emergente în cadrul băncii Credit Agricole din Paris.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: