Evenimentul Zilei > Actualitate > Puiu Haşotti, restanţier la „proba CV-ului”. VEZI EXPLICAŢIILE senatorului
Puiu Haşotti, restanţier la „proba CV-ului”. VEZI EXPLICAŢIILE senatorului

Puiu Haşotti, restanţier la „proba CV-ului”. VEZI EXPLICAŢIILE senatorului

Proaspăt nominalizat la funcţia de ministru al Culturii, senatorul Puiu Haşotti pare să aibă şi el probleme în redactarea secţiunii de studii din CV-ul postat pe site-ul Senatului, potrivit Hotnews.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Senatului, Puiu Haşotti a fost bursier "Fullbricht" (Fulbright – n.r.) la San Francisco State University.

  • VEZI aici CV-ul senatorului Puiu Haşotti

Într-un alt CV, postat pe pagina web a "Asociatiei pentru promovarea moştenirii culturale şi arheologiei experimentale ARCHEX", Puiu Haşotti s-a încurcat din nou când a venit vorba despre titulatura bursei de care a beneficiat. Astfel, preşedintele de onoare al asociaţiei a scris că a avut o bursă "Fubright".
Explicaţia senatorului liberal: exces de zel
Puiu Haşotti a explicat astăzi, la postul de televiziune România TV, că greşelile din CV-ul său nu îi aparţin. "Acesta e scrisul meu, acesta a plecat la departamentul de informatică al Senatului – care departament, din timp în timp, face actualizări – şi probabil dintr-un exces de zel a făcut această mică greşeală", a explicat Puiu Haşotti.
Referitor la greşeala apărută în CV-ul postat pe site-ul asociaţiei ARCHEX, politicianul a declarat că nici măcar nu ştia că este membru de onoare al acesteia: "Nu ştiam că există o astfel de asociaţie şi nu mi-a făcut onoarea, dacă există, să mă propună preşedinte de onoare. Prin urmare, nu este greşeala mea, probabil au luat de pe site-ul Senatului".
Senatorul a mai spus că greşeala de pe site-ul Senatului a fost remediată.
CV-urile bucluclaşe ale politicienilor
Senatorul liberal nu este primul politician care a avut probleme cu transpunerea pe hârtie a studiilor absolvite.
Astfel, Corina Dumitrescu, prima propunere a premierului Victor Ponta pentru portofoliul Educaţiei, şi-a trecut în CV studii la Universitatea Stanford, deşi reprezentanţii prestigioasei instituţii de învăţământ nu-şi aminteau să fi eliberat vreo diplomă pe numele ei. În plus, CV-ul Corinei Dumitrescu era plin de greşeli de ortografie.
Nici fostul ministru al Educaţiei Ioan Mang nu a reuşit să treacă "proba CV-ului". Mang s-a lăudat cu International Diploma of Honour for significant contributions to global society through OUTSTANDING ACHIEVEMENTS IN COMPUTER SCIENCE, distincţie conferită de American Biographical Institute, USA, instituţie care oferă titluri şi distincţii în urma unei cotizaţii cuprinse între 195 şi 795 de dolari, potrivit site-ului oficial.
Şi nu în ultimul rând, probleme în redactarea CV-ului a avut şi actualul ministru interimar de la Educaţie, Liviu Pop, cel care i-a luat locul lui Ioan Mang după ce acesta a demisionat din cauza acuzaţiilor de plagiat.
Pop a scris greşit numele academicianului inginer Anghel Saligny, cel al cărui nume îl poartă liceul unde ministrul este profesor de matematică de şapte ani. Pop a scris Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" folosind doi de "y". În plus, el a mai menţionat în CV şi faptul că ştie să utilizeze "corespunzător" atât "aparatura xerocopiere" cât şi scaner-ul.

CITIŢI ŞI:

  • Corina Dumitrescu, propusă ministru al Educaţiei, acuzată de plagiat. AFLĂ ce spune autorul copiat
  • EXCLUSIV EVZ. Ioan Mang, noul ministru desemnat pentru Educaţiei, se laudă cu distincţii oferite de „o fabrică de diplome”
  • Noul ministru al Educaţiei a scris în CV că ştie să folosească xeroxul
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.