Evenimentul Zilei > Social > Blestemul accidentelor ministeriale
Blestemul accidentelor ministeriale

Blestemul accidentelor ministeriale

Ministrul internelor, Cristian David, este cel de-al treilea membru al guvernului Tăriceanu implicat într-un accident rutier, în ultimii doi ani.

Fetiţa în vârstă de 12 ani, lovită, ieri, de maşina ministrului internelor, Cristian David, în centrul Capitalei, a fost transportată la spital de un echipaj al Brigăzii de Poliţie Rutieră. „Copilul – care s-a ales cu o zgârietură la piciorul stâng – a refuzat vehement să fie consultat de medici. Doar că ministrul a hotărât să-i anunţe părinţii şi, imediat ce mama fetiţei a ajuns la faţa locului, aproape că a luat-o pe sus pe micuţă şi a trimis-o la spital cu maşina poliţiei“, ne-a declarat unul dintre martorii accidentului produs pe Bulevardul Dacia, din sectorul 1.

De altfel, spun sursele citate, David şi însoţitorul său au fost cei care au anunţat poliţia imediat după accident.

Maşina ministrului, pe banda
rezervată troleibuzelor

Potrivit Poliţiei Capitalei, accidentul a avut loc în jurul orei 10.15, când ministrul şi aghiotantul său se îndreptau către Academia de Poliţie, într-un Audi A6 al Ministerului Internelor, condus de agentul-şef principal Adrian Ştefan, de 37 de ani. Şoferul ministrului a ales să scurteze drumul către Academia de Poliţie (unde David avea programată o vizită), îndreptându-se spre Calea Dorobanţi pe Bulevardul Dacia, pe singura bandă de pe acel sens de mers, rezervată însă mijloacelor de transport în comun.

La doar câţiva metri de intersecţia cu Calea Dorobanţilor şi de trecerea de pietoni semaforizată, acesta a încercat să depăşească un autobuz oprit în staţie. În acel moment a lovit copilul care încerca să traverseze strada prin spatele mijlocului de transport în comun, la culoarea roşie a semaforului, după cum le-au declarat martorii anchetatorilor.

Fetiţa nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. „A rămas la Spitalul «Grigore Alexandrescu» doar 30 de minute, timp în care a fost consultată de patru medici şi i s-au făcut investigaţii complete. Va fi supravegheată în continuare, la domiciliu, de un medic al spitalului“, au precizat surse medicale.

Potrivit anchetatorilor, vinovaţi de accident sunt atât conducătorul auto care a ignorat regulile de circulaţie, cât şi fetiţa care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar. Drept urmare, şoferul mai-marelui de la Interne s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar permisul i-a fost suspendat până când procurorii sau, după caz, instanţa vor da o soluţie în acest caz.

FĂRĂ VITE

Maşina ministrului rula cu circa 20 de kilometri/oră

Ministrul Cristian David a
precizat, ieri, că maşina sa rula cu circa 20 de kilometri/oră în momentul producerii accidentului şi nu avea semnalele acustice sau luminoase în funcţiune deoarece nu obişnuieşte să meargă „cu girofar“.

Acesta a adăugat apoi că
şoferul implicat în accident nu va mai conduce vreodată o maşină în care se va afla şi el. „Ca regulă generală, eu nu dispun deplasarea pe un anumit traseu. Accidentul m-a surprins vorbind la telefon. Maşina rula cu o viteză cuprinsă între 10 şi 30 de kilometri pe oră. Pentru că şoferul a frânat brusc, m-am trezit aruncat puţin în faţă, peste scaunul din dreapta şoferului. Totul s-a derulat în câteva fracţiuni de secundă. Până m-am dezmeticit eu, însoţitorul meu era deja lângă fetiţă. Sincer şi omeneşte vorbind am răsuflat uşurat când am văzut că aceasta nu avea decât o zgârietură“, a precizat ministrul.

El a adăugat că a renunţat la
vizita programată la Academia de Poliţie şi a aşteptat în biroul său de la Palatul Victoria rezultatele investigaţiilor. „După ce fetiţa a fost externată, am luat legătura cu mama ei şi am asigurat-o de întregul meu suport moral“, a conchis David.

Z
iarişti agresaţi

Reacţia paznicilor Spitalului
„Grigore Alexandrescu“, unde fetiţa a ajuns imediat după accident, lasă însă de dorit. Pe motiv că reporterii – care aşteptau ieri informaţii despre copil – nu au permisiunea de a intra în incinta clinicii, paznicii le-au împărţit cu generozitate îmbrânceli şi injurii.

Deşi s-au declarat circumspecţ
i faţă de plângerile jurnaliştilor, reprezentanţii spitalului au declarat că vor începe o anchetă internă. „Noi protestăm oficial pentru faptul că a fost bătut unul dintre dumneavoastră. Eu nu cred acest lucru. Vom declanşa anchetă internă“, a declarat ieri medicul Viorela Niţescu.

Aceasta a precizat că oamenii de ordine, angajaţi ai spitalului, au intervenit după ce unul dintre ziarişti a sărit gardul şi a pătruns în curtea unităţii medicale, fapt infirmat însă de reprezentanţii presei.

BILANŢ UNIC


Cabinetul „Tăriceanu“: trei accidente în doi ani

Ministrul internelor este cel de-al treilea membru al guvernului Tăriceanu implicat într-un accident rutier în ultimii doi ani. Calea către incidentele rutiere a fost deschisă, în vara lui 2006, chiar de premier, urmat, în decembrie anul trecut, de ministrul transporturilor Ludovic Orban. Cel mai bine s-a comportat, se pare, ministrul David care nu a încercat să muşamalizeze incidentul.

25
iulie 2006. Pe drumul jude- ţean 101, pe sensul de mers dinspre DN 1 către Buftea, într-o curbă uşoară, motociclistul Călin Popescu-Tăriceanu a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un autoturism Ford Mondeo. Poliţiştii nu au putut finaliza cercetarea la faţa locului deoarece ofiţerii SPP care îl însoţeau pe premier s-au grăbit să ridice şi motocicleta, şi pe şoferul Fordului.

16 d
ecembrie 2007. Ministrul transporturilor Ludovic Orban, aflat la volanul maşinii personale, a lovit pe o trecere de pietoni de pe Şoseaua Cotroceni o adolescentă de 15 ani. Deşi a fost filmat la locul faptei, Orban a negat atât implicarea în accident, dar şi existenţa vreunei victime.