"Sper că nu e prevăzută în pactul de coabitare susţinerea reciprocă a minciunilor. În context, e surprinzător faptul că preşedintele Băsescu spune astăzi aceleaşi minciuni susţinute de premierul Ponta în urmă cu numai două zile referitoare la modul în care s-au desfăşurat lucrurile în vara anului 2012", a precizat Vasile Blaga.

De asemenea, liderul PDL a mai precizat că democrat-liberalii au înțeles exact mesajul de adio al președintelui, din martie anul trecut> "Noi mergem pe drumul nostru, după cum dânsul ar trebui să meargă pe drumul său alături de Elena Udrea şi partidul său. Ce face în continuare nu-i garantează decât un final de mandat lipsit de eleganţă şi tact. Celor de bună credinţă, printre care preşedintele Băsescu nu pare că se regăseşte în acest moment, le transmit că proiectul unificării dreptei nu are drept obiectiv doar câştigarea preşedinţiei României în acest an. O astfel de înţelegere ar denota o viziune îngustă. Un mare partid de dreapta trebuie făcut pentru România şi ca singură contrapondere serioasă la PSD pentru anul electoral 2016 şi mai departe'.

Nu în ultimul rând, Blaga a făcut referire și la revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, din iulie 2012. "Îi amintesc domnului Băsescu că am atacat revocarea din funcţie la Curtea Constituţională, cum de altfel am făcut de fiecare dată când s-au luat decizii neconforme cu Legea Fundamentală. De asemenea, îi amintesc că revocarea preşedintelui Senatului a fost un episod al atacului împotriva instituţiilor statului de drept, la fel ca şi revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, schimbarea din funcţie a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial şi suspendarea şefului statului'", a mai explicat Blaga.

Pentru toate aceste fapte concrete, spune liderul PDL, există documente, stenograme ale instituţiilor, pe care le poate consulta orice persoană doritoare de adevăr, şi nu de intoxicări ieftine şi reevaluări imorale, în funcţie de interesul politic de moment.

Te-ar putea interesa și: