„Cerem românilor să nu cedeze acestor manevre prin care încearcă să manipuleze rezultatul votului şi să legitimeze lovitura de stat", a mai spus Blaga.
Liderul PDL a solicitat renunţarea la organizarea zilei porţilor deschise la vila Dante din motive de securitate, susţinând că aceasta se află lângă fosta casa prezidenţială Lac 3, adăugând că „există informaţii potrivit cărora se vor înregistra violenţe".
"Atragem atenţia asupra implicării instituţiilor statului în campania pentru referendum din 29 iulie. Administraţia Protocolului de Stat a anunţat că organizează în duminica referendumului Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante. RA-APPS a furnizat adresa, a făcut cunoscute cele mai bune mijloacele de transport pentru vizitarea vilei. Această acţiune este o tentativă de înşelare grosolană a cetăţenilor în ziua votului şi o formă de campanie electorală mascată susţinută de USL prin intermediul instituţiilor statului", a spus Vasile Blaga.
Astfel, preşedintele PDL a cerut fie renunţarea la turul pentru vizitatori a vilei Dante, fie organizarea unei zile a porţilor deschide la apartamentul premierului Victor Ponta sau la cele două vile ale sale de la Cornu.