Evenimentul Zilei > Actualitate > La un pas de o mare tragedie. Un autocar cu 25 de copii a fost implicat într-un accident în Bistriţa-Năsăud
La un pas de o mare tragedie. Un autocar cu 25 de copii a fost implicat într-un accident în  Bistriţa-Năsăud

La un pas de o mare tragedie. Un autocar cu 25 de copii a fost implicat într-un accident în Bistriţa-Năsăud

Pe DN 17, pe raza localităţii Josenii Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, un autocar în care se aflau 25 de copii şi patru adulţi a fost acroşat, duminică, de un autoturism care circula neregulamentar. În urma impactului, patru copii din autocar au suferit excoriaţii şi un altul a suferit un atac de panică.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa, incidentul a fost provocat de un şofer care consumase alcool, conform agerpres.ro

„Pe DN 17, în Josenii Bârgăului, șoferul unui autoturism care circulă pe direcția de mers spre Bistrița, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers spre stânga, pentru a intra pe un drum secundar, moment în care a fost acroșat de un autocar care circulă regulamentar, în sens opus. În urma accidentului, 4 copii care se aflau în autocar au fost răniți ușor”, a declarat Crina Sârb purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Din primele cercetări, a reieşit că şoferul unui autoturism, un bărbat de 50 ani din Josenii Bârgăului, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, pentru a intra pe un drum secundar, moment în care a fost acroşat de un autocar care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, patru copii din autocar au suferit excoriaţii şi un altul a suferit un atac de panică.
Echipajul medical SMURD, care au sosit la faţa locului a acordat primul ajutor răniţilor.

De la locul accidentului echipajele medicale au preluat 4 victime, 3 băieți și o fetiță, toți de 11 ani, care prezentau traumatisme minore (toracice, abdominale, etc. ). Au fost stabilizați și vor fi transportați la UPU Bistrița pentru mai multe investigații și tratament de specialitate”, a declarat Ciprian Păcurar, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

La testarea cu etilotestul, a rezultat că şoferul autoturismului a consumat băuturi alcoolice având o alcoolemie de 0,40 mg/l în aerul pur expirat.
 

La volanul autocarului se afla un bărbat de 35 ani din judeţul Botoşani, în cazul căruia rezultatul alcooltestului a fost negativ.

Poliţiştii au deschis dosat penal pe numele bărbatului care a provocat accidentul pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: