Conform documentației tehnice, clădirea bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

va fi reabilitată din punct de vedere arhitectural și va fi dotată cu toate echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților religiaose. Vor fi refăcute fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență. De asemenea, alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și a unui lumânărar.

 ”Imediat ce problemele lăcașului de cult au fost semnalate de către conducerea parohiei, am elaborat și depus documentațiile necesare pentru obținerea finanțării. A fost un parcurs greu, având în vedere încadrarea clădirii în patrimoniul istoric, dar ne bucurăm că am reușit să semnăm contractul. Clădirea nu mai îndeplinea cerințele de calitate la nivel funcțional, dar și pentru enoriași. După ce vom parcurge toate etapele din proiect, vom demara lucrările de restaurare pentru a pune în valoare acest monument istoric”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian.

El a mai declarat că un alt proiect, care vizează modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, va fi semnat, în perioada imediat următoare.