Elliot Broidy a fost un apropiat al actualului şef de la Casa Albă, şi vice-președinte al Comitetului prezidențial de inaugurare a mandatului lui Donald Trump.

După cum arată portalul www.propublica.org, care citează informaţii din mandatul de percheziţie, agenţii federali au primit autorizaţie să folosească mâinile şi chipul celui vizat oetru a oţine parolele unor telefoane care se deblochează numai pe baza amprentei sau recunoaşterii faciale.

În acelaşi timp, sursa citată arată că percheziţiile au fost bazate pe trei acuzaţii, anume conspiraţie, spălare de bani şi încălcarea legii privind lobby-ul în numele unor oficiali străini. ]n baya mandatului din vara anului trecut a fost percheziţionat biroul lui Broidy din Los Angeles.

În fapt, anchetatorii vor să afle cum a fost cheltuită suma uriaşă strânsă din donaţii de către comitetul de inaugurare a preşedinţiei Trump. Există chiar prezumţia că unii dintre donatori ar fi oferit bani în schimbul accesului mai facil către noua administraţie, pentru concesii ori pentru a influenţa diverşi oficiali.  

 

Citește și: