BioNTech va putea livra 75 de milioane de doze în plus Uniunii Europene.

BioNTech a anunţat luni că are capacitatea să livreze Uniunii Europene 75 de milioane de doze de vaccin contra coronavirusului. Compania lucrează de asemenea la creşterea livrărilor începând cu săptămâna din 15 februarie “pentru a asigura totalitatea livrărilor prevăzute în primul trimestru”, arată Sierk Poetting, directorul financiar.

BioNTech colaborează pentru vaccinul său cu gigantul american Pfizer. Vaccinul lor era primul disponibil pe piaţa europeană. Ca şi alţi producători, cele două companii au anunţat în ultimele săptămâni o scădere a livrării de doze.

Accelerarea producţiei este datorată parţial ajustărilor realizate în fabrica de la Puurs, precizează luni Sierk Poetting pentru “Der Spiegel”. “Acest lucru ne permite să revenim la planul iniţial pentru UE”.

Noua linie de producţie de la Marburg, Germania, şi-a obţinut licenţa. Reţeaua de producţie europeană a trecut deci de la trei parteneri în decembrie la 13 astăzi. Urmează să se mai extindă. BioNTech promite o creştere a producţiei cu 50%. “Avem în plan să producem în 2021 două miliarde de doze pentru a răspunde creşterii cererii mondiale”, adaugă directorul financiar.

https://www.lesoir.be/352394/article/2021-02-01/biontech-pourra-livrer-75-millions-de-doses-supplementaires-lunion-europeenne

Traducere: Rador