Bill Clinton: Obama nu poate exclude o intervenţie militară împotriva Iranului

Bill Clinton: Obama nu poate exclude o intervenţie militară împotriva Iranului

Preşedintele american Barack Obama nu poate exclude o acţiune militară în Iran, chiar dacă există şi alte opţiuni de a împiedica regimul de la Teheran să se doteze cu arma nucleară. Aşa a declarat, într-un interviu, fostul preşedinte al SUA, Bill Clinton, referindu-se la "pericolul" iranian.

"Când întrebaţi care sunt opţiunile, nu cred că preşedintele ar trebui să elimine toate opţiunile militare", a declarat Bill Clinton soţul actualului Secretat de Stat american Hillary Clinton, pentru postul de televiziune Fox News, conform unui fragment din interviu.

"Totuşi, trebuie să existe alte metode de a înlătura pericolul", a adăugat acesta, amintind că la sfârşitul lui 2010 un virus informatic a afectat programul nuclear iranian, "dând o lovitură capacităţilor informatice ale acestora".

Potrivit fostului lider american, recentul raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) "arată că eforturile Teheranului de a obţine arma nucleară "au ajuns suficient de departe" şi că ele "constituie cel mai mare secret cunoscut de toată lumea", informează presa franceză. Într-un raport făcut public în noiembrie, AIEA susţinea că există informaţii "credibile" conform cărora Iranul a lucrat la finalizarea armei atomice. Teheranul a negat informaţiile, calificând documentul ca "nefondat". După publicarea raportului, preşedintele israelian Shimon Peres a avertizat în legătură cu "posibilitatea unui atac militar împotriva Iranului", care este "mai apropiată decât o opţiune diplomatic", pentru a împiedica Teheranul să se doteze cu bomba atomică.

Ne puteți urmări și pe Google News