Bill Clinton nu exclude ca Hillary să candideze la prezidenţialele din 2016

Bill Clinton nu exclude ca Hillary să candideze la prezidenţialele din 2016

Fostul preşedinte american Bill Clinton susţine că nu ştie dacă soţia sa Hillary, actualmente secretar de stat în administraţia lui Barack Obama, va candida la alegerile prezidenţiale din 2016, dar nu exclude complet această idee.

Hillary Clinton, în vârstă de 64 de ani, a fost învinsă de Barack Obama în 2008 în cursa internă pentru nominalizarea democrată.

"Nu am nici cea mai mică idee ce va decide să facă", a declarat Bill Clinton într-un interviu acordat duminică postului de televiziune CBS, întrebat în legătură cu posibilitatea ca soţia sa să-şi încerce din nou şansele la alegerile următoare, cele din 2016.

Fostul lider de la Casa Albă a subliniat însă că Hillary Clinton este obosită după îndelungaţii ani petrecuţi pe scena politică: opt ca Primă Doamnă a SUA, alţi opt ca senatoare a statului New York şi patru ca secretar de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vrea să facă o pauză, să respire, să scrie o carte. Trebuie lăsată să-şi organizeze viaţa aşa cum vrea şi să ia deciziile pe care vrea să le ia", a adăugat Bill Clinton.

La actualul scrutin prezidenţial, din 6 noiembrie, se vor confrunta preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama şi candidatul republican Mitt Romney.