Bilete de tratament pentru pensionari. Lista stațiunilor incluse în program

Vârstnici Sursa foto: depositphotos.com/

Pensionarii eligibili din România pot beneficia de bilete de tratament pentru stațiunile balneare. Casa de Pensii a deschis sesiunea de depunere a cererilor pentru acordarea acestora.

Pensionarii din România așteaptă, la fiecare început de an, deschiderea înscrierilor pentru acordarea acestor bilete de tratament. Casa de Pensii a început  procedura de primire a cererilor pentru biletele aferente noului an.

Bilete de tratament pentru pensionari. Schimbări legate de legea pensiilor

În acest an, pensionarii din România primesc bilete de tratament conform vechilor prevederi. Odată cu schimbările aduse de legea pensiilor , de la 1 septembrie 2024, ambii soți pot beneficia împreună de această facilitate, chiar dacă doar unul dintre aceștia este pensionar asigurat.

Al doilea beneficiar își va achita din buzunar valoarea integrală a biletelor de tratament în stațiunile balneare.

Ce trebuie să știe beneficiarii

Conform reprezentanților Casei de Pensii, procedura de înscriere în program nu vine cu schimbări în 2024. Beneficiarii trebuie să descarce și să completeze o cerere tip.

 

Pensionarii care se încadrează în  Legii 448/2006 au nevoie de  actul de identitate și certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul. De asemenea, dosarul trebuie să conțină și programul de recuperare (în cazul în care handicapul nu este permanent)

De asemenea, beneficiarii Legii 189/2000 și ai Decretului-Lege 118/1990 vor prezenta actul de identitate, alături de cererea tip.

Pensionarii care se încadrează la Hotărârea Decretului-Lege 118/1990-Veterani de război trebuie să prezinte actul de identitate. În schimb, șomerii vor avea nevoie de actul de identitate și cuponul indemnizație  din luna anterioară depunerii cererii.

Bilete de tratament pentru pensionari. Lista stațiunilor

Sursă foto: Arhivă EVZ

Lista stațiunilor pentru care pensionarii din România primesc bilete de tratament cuprinde stațiunile: Amara,Bala,Bizusa, Buziaș,Covasna, Geoagiu și Lacul Sărat. De asemenea, incluse sunt și stațiunile Moneasa,Nicolina,Olănești, Pucioasa, Monteoru și 1 Mai.

Pentru acest an,  în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de  Publice vor fi asigurate 60.420 de bilete de tratament.  Suma alocată acestor tipuri de facilități ajunge în 2024 la 400.000 mii lei.

Prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.