Primul tren electric, achizitionat de România, va ajunge în țara noastră în această țară. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat cât va costa un bilet și pe ce rută va circula trenul.
Primul tren electric, achizitionat de România după 20 ani de la momentul cumpărării ultimelor garnituri (Săgețile Albastre), a trecut testele și va ajunge la Curtici în această seară. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat cât costă un bilet cu trenul metropolitan și când vor putea românii să circule cu trenul.
Cât costă un bilet cu primul tren electric
„Începând de ieri, 1 decembrie, pentru prima rută de tren metropolitan din țară Gara de Nord București - Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni este disponibilă plata prin SMS a călătoriei cu trenurile CFR Călători. Astfel, pot fi achiziționate legitimații de călătorie electronice printr-un simplu mesaj transmis la numărul 7458, în care transmiteți litera, după caz:
B (pentru un bilet spre stația Gara de Nord București
O (pentru un bilet spre stația Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni). În urma transmiterii acestui mesaj, veți primi un SMS cu un link, care conține codul QR de verificare a biletului electronic. Costul unui bilet electronic pentru orice direcție de mers este de 1,1 euro + TVA și se poate achiziționa pentru un singur adult, iar valabilitatea acestuia este de 30 minute”, a anunțat Scrioșteanu pe Facebook.
Ajunge în București pe 5 decembrie
Trenul se află în drum spre România, urmând a ajunge la Curtici în seara aceasta, pentru efectuarea procedurilor de intrare în țară și pe 5 decembrie la București. După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric va intra în circulație, pe linia feroviară CFR București - Constanța, a mai spus Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Un contract de 2.421.771.878 lei
Primul tren electric este parte din contractul de achiziție a 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs și mentenanța acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea contractului este de 2.421.771.878 lei, fără TVA.