Editura Evenimentul si Capital

Dezvăluiri în premieră despre ultima reuniune a Grupului Bilderberg! Iată de ce au fost chemați oamenii lui Trump în fața „Stăpânilor Lumii”!

Autor: | | 0 Comentarii | 2304 Vizualizari

În ciuda secretomaniei care înconjoară reuniunile grupului Bilderberg, participanilor la discuții le este permis, cel puțin teoretic, să dea informații despre ceea ce se spune în spatele ușilor închise. Cu o singură condiție, să treacă sub tăcere numele celor pe care îi citează. Este ceea ce a făcut și Selva Demiralp, unul dintre turcii invitați la reuniunea de la Montreux.

Nu știu de ce a hotărât profesorul de Economie de la Universitatea din Koç să vorbească, nici măcar dacă este cu totul sincer. Poate că Selva Demiralp a ascuns unele lucruri, dar nu cred că a inventat ceva în probleme atât de serioase. Oricum, după părerea mea, Selva Demiralp a avut acces doar la ședința în plen, nu și la discuțiile pe comisii, unde probabil lucrurile s-au spus pe șleau. Citiți cu atenție relatarea, informațiile oferite de economistul turc vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cum stau cu adevărat lucrurile, dincolo de intoxicările propagandistice. Și, mai ales, vă va da o explicație pentru prezența reprezentanților lui Donald Trump la această reuniune.

„Cu încrederea pe care mi-o dă faptul că am participat la reuniunea din acest an, pot spune limpede că aceste întâlniri nu reprezintă o platformă pe care se împărtășesc secrete și planuri ascunse. Dacă s-ar întâmpla așa, participanților nu le-ar fi permis să dea informații despre conținutul întâlnirii conform regulii „Chatham House”. Nici eu nu aș scrie acest articol. Ceea ce face aceaste întâlniri unice și, în opinia mea, ceea ce „adaugă mister” este curiozitatea simțită cu privire la ceea ce discută acest grup de elită în spatele ușilor închise. Atât punctele pe care ei au ajuns la un acord, cât și cele pe care există divergențe”, spune economistul într-un articol publicat de BBC Turcia.

Potrivit lui Selva Demiralp, „Tema generală a întâlnirii a fost aceea de a permite Europei și Statelor Unite să se întâlnească pe o bază comună și să poată produce soluții comune la creșterea amenințărilor. Dar care sunt aceste amenințări din ce în ce mai mari? În primul rând, au fost discutate preocupările privind viitorul Uniunii Europene. S-a exprimat părerea că, atunci când problemele existente, cum ar fi războaiele comerciale, terorismul și schimbările climatice, se adăugă la problema existentă a imigrației, UE nu este în măsură să producă soluții eficiente pentru aceste probleme. S-a observat că aceste preocupări alimentează mișcările populiste și naționaliste și declanșează probleme în UE. S-a afirmat că, pentru a elimina mișcările populiste și naționaliste, libertățile ar trebui să fie păstrate prin prosperitate, o înțelegere comună a identității și a comunității, care ar împiedica divizarea societății, ar trebui să se pună accent pe bazele democrației și pe supremația legii”. Un alt subiect mult discutat au fost schimbările climatice. Nu au fost, însă, trecute cu vederea nici pericolele care pândesc economia. S-a subliniat că Italia reprezintă un risc de a augmenta neîncrederea de pe piețele financiare și că „un război rece tehnologic cu China ar trebui evitat”, pentru că „ar împărți atât rețelele de comunicare, cât și tehnologia”.

De aici încolo, relatarea lui Sevda Demiralp devine interesantă, pentru că vorbește deschis despre relațiile nu tocmai cordiale dintre Uniunea Europeană și SUA: „Se pare că partea europeană nu se simte confortabilă în legătură cu atitudinea Statelor Unite față de China și cu așteptarea (americanilor n.r.) ca Europa să se alăture Statelor Unite în acest mediu.

LIVE VIDEO Simona Halep-Polona Hercog SE JOACA ACUM pentru SFERTURI!

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI