Bilanţ de aprilie: 53 de tiruri cu alimente și materiale de construcții, confiscate

Bilanţ de aprilie: 53 de tiruri cu alimente și materiale de construcții, confiscate

Garda Financiară a confiscat luna trecută 53 de tiruri cu produse alimentare, flori şi materiale de construcţii la vamă, valoarea totală a bunurilor confiscate depăşind 4 milioane de lei, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Astfel, acţiunile de control ale achiziţiilor intracomunitare au condus la confiscarea sau indisponibilizarea a: 22 tiruri de legume – fructe ( peste 450 tone), 21 de tiruri de zahăr, 5 tiruri cu cereale, 2 tiruri de materiale de construcţii, 1 tir de produse lactate, 1 tir de flori, 1 tir de carne, 5 tractoare, a altor produse în valoare de cca 84.000 lei, precum şi a unor sume de bani în valoare totală de peste 2,8 milioane lei, se menţionează în comunicat.

Valoarea totală a bunurilor confiscate depăşeste 4 milioane de lei, iar în timpul verificărilor pentru neregulile constatate comisarii Gărzii Financiare au aplicat amenzi în valoare de 2,7 milioane lei.

Potrivit comunicatului, în urma monitorizării desfăşurate de Garda Financiară pe acest segment agenţii economici verificaţi au achitat TVA în avans de 11,5 milioane de lei şi s-a dispus emiterea de decizii asiguratorii în valoare de aproximativ 20 milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News