Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanț Coronavirus, 20 noiembrie. Peste 200 de decese raportate în ultimele 24 de ore
Bilanț Coronavirus, 20 noiembrie. Peste 200 de decese raportate în ultimele 24 de ore

Bilanț Coronavirus, 20 noiembrie. Peste 200 de decese raportate în ultimele 24 de ore

Sâmbătă, 20 noiembrie, autoritățile au anunțat alte 2.697 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 214 decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.697  cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 214 decese dintre care 43 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

EMA a aprobat doza booster: „Are aceleaşi efecte secundare ca a doua doză”

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinarea persoanelor care au peste 18 ani cu doza booster dezvoltată de compania americană. Spikevax, serul dezvoltat de Moderna, este al doilea vaccin care primeşte undă verde a EMA pentru administrarea dozei booster.

”Date au arătat că o a treia doză de Spikevax, administrată la şase până la opt luni după a doua doză, a antrenat o creştere a nivelului anticorpilor la adulţi al căror nivel al anticorpilor scădea”, a anunţat EMA acum câteva zile.

Autorităţile în domeniul sănătăţii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) ”pot emite recomandări oficiale cu privire la folosirea unor doze booster ţinând cont de situaţia epidemiologică locală”, precizează autoritatea europeană.

Potrivit EMA, datele actuale arată efecte secundare similare vaccinării cu a doua doză Spikevax, informează AFP.