Bijuteriile Giovannei, la mama lui Mailat

Bijuteriile Giovannei, la mama lui Mailat

Unul dintre martorii-cheie din dosarul „Mailat“, identificat de procurorii bucureşteni, cu circa zece zile în urmă, la Sibiu, susţine că trei romi din tabăra de la Tor di Quinto au asistat la uciderea Giovannei Reggiani.

Însă niciunul nu a încercat să o ajute pe italiancă. Potrivit agenţiei ANSA, Dorin Obedea - tatăl iubitei lui Nicolae Mailat, cel care îl însoţea pe acesta în seara comiterii crimei - a fost audiat de anchetatorii români, la cererea procurorilor italieni. El a recunoscut că a asistat la atacul asupra italiencei şi că nu a încercat să o ajute.

Ceilalţi doi martori au fost, potrivit lui Obedea, Emilia Neamţu, cea care a depus ulterior mărturie împotriva lui Mailat, şi fiul acesteia. Ei nu numai că l-au încurajat pe Mailat, dar i-au sugerat să o arunce pe Giovanna Reggiani - care era grav rănită - în groapa în care a fost descoperită de poliţişti.

Atât Obedea, cât şi un alt locatar al taberei din Tor di Quinto, Nicolae Clopotar, audiat şi el de anchetatori, au precizat că bijuteriile pe care le purta italianca - un lăn- ţişor din aur şi o pereche de cercei - au ajuns în România la mama lui Mailat. Banii aflaţi în poşeta italiencei (o sumă cuprinsă între 2.800 şi 4.000 de euro) s-ar afla la iubita acestuia, Aurica Obedea, au precizat martorii

Ne puteți urmări și pe Google News