Evenimentul Zilei > Social > Big Sister” Gabriela Firea împânzește Capitala cu mii de camere video
Big Sister” Gabriela Firea împânzește Capitala cu mii de camere video

Big Sister” Gabriela Firea împânzește Capitala cu mii de camere video

A fost celebră emisiunea TV „Big Brother”, unde mai mulți tineri erau monitorizați non-stop. Filmați chiar și în cele mai intime ipostaze. Păstrând proporțiile, o astfel de acțiune pune la cale Primarul General al Capitalei.

În jurul datei de 15 iulie, Primăria Capitalei va da în funcțiune noul centru pentru urmărirea traficului. (…) Și, de asemenea, o nouă infrastructură de fibră optică pentru trafic. Vom avea și un update, o schimbare a aplicației de gestiune a traficului, care să corespundă nevoilor actuale pentru supraveghere video și a infrastructurii hardware. Totodată, se va introduce o aplicație de urmărire a traficului pe baza identificării numerelor de înmatriculare a autovehiculelor care tranzitează Capitala”, a anunțat, ieri, edilul Firea.

177 de intersecții din 434 sunt deja monitorizate

Primarul general a men- ționat faptul că, în ceea ce privește controlul traficului, sistemul a fost prevăzut să funcționeze inițial pentru 96 de intersecții. Ulterior, au fost instalate și conectate alte 81, ajungându-se la un total de 177. „În această perioadă, suntem în curs de conectare a încă 36 de intersecții, pe diferite artere. Practic, în total, anul acesta, vom avea un număr de 213 intersecții înrolate în sistem, din cele 434 existente. Nu este suficient, ne dorim ca toate intersecțiile să fie prinse în acel sistem de management al traficului”, a precizat Firea.

Parcări modulare în zonele aglomerate

Primărița are planuri mari: „împreună cu parteneri privaţi, în acest an, în cele mai aglomerate zone ale Capitalei dorim să construim în regim de urgenţă câteva parcări modulare, în special în zonele în care nu există alte soluţii. Parcări modulare de mai mici dimensiuni, care se construiesc din materiale uşoare, de obicei metalice, pentru soluţii urgente”, a spus Firea. În acest sens, ea a invocat cazul unui spital privat, din zona centrală a oraşului, care doreşte să se extindă. 

 Mijloace de transport public noi

Mai mult, Gabriela Firea a anunţat că, peste câteva zile, va fi demarată licitaţia pentru achiziţionarea a noi mijloace de transport în comun. Totodată, va fi achiziţionată şi o aplicaţie pentru transportul public, astfel încât bucureştenii să ştie traseele şi timpii de aşteptare. „În câteva zile urcăm pe Seap licitaţia pentru achiziţionarea de 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. Înţeleg că cetăţeanul nu poate renunţa la maşina personală în condi- ţiile în care primăria nu pune la dispoziţie autobuze noi, curate, cu programe predictibile. Suntem în procedura de achiziţie pentru internet wireless gratuit, care va fi montat în noile autobuze”, a declarat primarul. Costurile sunt estimate la 120.000.000 de euro

Smart city doar pe hârtie

Gabriela Firea a precizat că municipalitatea este preocupată să găsească soluțiile cele mai bune pentru ca Bucureștiul să devină un smart city. „Din nefericire pentru noi toți, (…) despre București se poate spune în acest moment că este un oraș smart, doar prin prisma faptului că aici locuiesc foarte mulți oameni smart. Dar, în ceea ce privește celelalte elemente care definesc soluția de smart city, suntem foarte întârziați”, a susținut ea.