"Big Brother" cu maimute, in China

"Big Brother" cu maimute, in China

O gradina zoologica din China a organizat propria versiune a celebrului reality show "Big Brother" in care concurentii locuiesc impreuna cu maimutele in cusca special amenajata pentru acestea, informeaza spiegel.de.

Participantii sunt sase persoane din provincia Shaanxi din nordul Chinei.

Acestia vor locui intr-o cusca de la gradina zoologica Qinling din Xi'an impreuna cu primatele.

Castigatorul va primi un premiu in valoare de 11.888 de yuani (1.182 de euro) si titlul onorific de iubitor de animale, potrivit cotidianului China Daily.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideea din spatele concursului este ca participantii sa "simta lipsa de libertate a animalelor", scrie aceeasi publicatie.

"Este prima activitate de acest tip in China", spune cotidianul, adaugand ca la emisiune s-a putut inscrie "orice chinez cu varsta intre 18 si 60 de ani, cu un psihic bun" si cu "cunostinte despre supravietuire".

Cei sase participanti, de fapt trei cupluri, vor locui in cusca pana la patru zile. Nu se stie ce vor manca acolo, dar fotografiile ii prezinta consumand niste morcovi, la fel ca primatele.

Concursul, care implica o cusca standard pentru maimute echipata cu camere de televiziune, este foarte putin costisitor in comparatie cu versiunea vestica a "Big Brother".

Desi premiul nu poate fi ignorat, intr-o tara in care produsul intern brut pe cap de locuitor este de aproximativ 5.850 de euro, este foarte mic in comparatie cu suma de aproximativ 150.000 de euro care poate fi castigata la versiunea britanica.