Evenimentul ZileiInternationalBiden a pus bazele unei afaceri ilegale fabuloase. „Coioții” scot miliarde de dolari anual

Biden a pus bazele unei afaceri ilegale fabuloase. „Coioții” scot miliarde de dolari anual

Biden a pus bazele unei afaceri ilegale fabuloase. „Coioții” scot miliarde de dolari anual
Mulți dintre imigranții care trec ilegal granița dintre Mexic și Statele Unite sunt aduși de puternicele rețele de trafic de droguri. Așa-numiții "coioți" îi jefuiesc de ultimii bani și apoi sau îi obligă să lucreze pentru ei.

Drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Politica brațelor deschise pe care Biden a promis-o în campania sa electorală e numai la prima vedere mai umană decât a lui Trump. În fapt, a ambalat la maximum mpotoarele unei afaceri criminale căreia imigranții îi cad victime.
Traficul de persoane de la granița de sud a SUA generează miliarde de dolari. Nu pentru economia americană, ci pentru trafiocanții de carne vie, de fapt aceleași carteluri care gestionează și traficul de droguri.

Rapoartele Organizației Națiunilor Unite susțin că sute de mii de oameni traversează ilegal frontiera lungă de 3.200 km dintre Mexic și SUA.


Fostul șef al MI6 provoacă o undă de șoc în Europa. Rusia s-a securizat în fața lumii


Afacerea e extrem de profitabilă. „Coioții” scot aproximativ 4,2 miliarde de dolari pe an, potrivit datelor ONU din 2018, în timpul lui Trump. În 2010, când la putere era Obama, organizația a estimat această activitate era evaluată la 6,6 miliarde de dolari. Iar acele vremuri par să se fi întors

Cartelurile controlează total imigrația

La granița de sud a SUA, această activitate lucrativă se află sub controlul total al puternicelor organizații de trafic de droguri, chiar dacă cel numit „enganchador”, prima verigă din lanțul umigrației, este adesea un simplu vecin al viitorului imigrant.
Juan Macías, un bărbat sărac din Honduras, în vârstă de 35 de ani, a trebuit să plătească 7.000 de dolari în luna martie uneia dintre aceste rețele. A strâns suma uriașă petru el împrumutându-se de la rude.
„Totul trece prin organizații care contactează ghizi. Apoi, la graniță, apar cartelurile ”, a declarat Juan care se află într-un refugiu din Ciudad Juarez, Mexic, de când a fost expulzat din Statele Unite.

În grupul său sunt în jur de 30 de imigranț fără noroc. În timpul călătoriei lor, au trecut prin mâinile a opt persoane care le-au dat un cod de identificare. „Ei nu spun altceva decât„ Iată codul … Urmează-mă ”, spune Juan, care nu știe cum își va achita datoriile.

Speranțele renăscute și risipite de Joe Biden

Dar Juan și tovarășii săi de nenorocire nu vor să renunțe. Speranța de a trece frontiera, prin orice mijloace, e ot ce le-a mai rămas. Chiar dacă președintele american Joe Biden le-a dat o mare lovitură anunțând întârzierea planului său de creștere a numărului de refugiați admiși în SUA. Mai exact, președintele SUA a decis să păstreze cifrele extrem de mici impuse de predecesorul său Donald Trump, ceea ce a provocat o furie fără precedent în rândul democraților progresiști.

Contrabandiștii au folosit discursul lui Joe Biden la sosirea la Casa Albă, ca pe „un pretext pentru a aduce mai mulți oameni”, în special femei și copii, a declarat Oscar Hernandez, expert de la Northern Border College. Numărul minorilor neînsoțiți s-a dublat, ajungând la aproape 19.000 luna trecută.

Potrivit statisticilor publicate pe 8 aprilie în Statele Unite, peste 172.000 de persoane au fost reținute în martie de polițiștii de frontieră americani la granița dintre Mexic și Statele Unite. E un record pentru ultimii 15 ani.


“Savanții” din SUA cultivă embrioni de maimuță-om. Știința fără Dumnezeu deschide Cutia Pandorei


Inițial, între 1942 și 1964, acest trafic a fost controlat de mexicani care au ajutat imigranții să muncească în Statele Unite. Acum, însă, toți eventualii concurenți au fost înlocuiți de organizații criminale specializate, Acestea au stabilit „un întreg lanț din America Centrală până în Statele Unite”, spune Oscar Hernandez.

„Comerț bazat pe cerere și ofertă”

În timpul lunigii călătorii, imigranții, „marfa” din care coioții scot profituri fabuloase , sunt „marcați” cu brățări colorate, , potrivit ONU.

Osmerin Sarmiento, o femeie ăn vârstă de 24 de ani din Honduras, și fiica ei de numai un an au primit una dintre aceste brățări. Era violet, ca să marcheze o „călătorie specială”. „Mi-au pus-o înainte de a ajunge la râu și, după ce l-am traversat, a trebuit să mi-o scot singură”. Tânăra se află acum la un adăpost din Ciudad Juárez. Ajunsă în Reynosa, Osmerin Sarmiento a fost în cele din urmă deportată pe 12 aprilie, împreună cu alte 156 de mame și copiii lor.

„Este o afacere și ca atare funcționează pe baza ofertei și a cererii „, explică Javier Urbano, un academician de la Universitatea Ibero-Americană. Bandele le iau imigranților și ultimii bani sau îi obligă să lucreze pentru ele. „Am documentat și cazuri extreme de crimă”, a adaugat academicianul.

În 2010, 72 de migranți au fost masacrați în San Fernando (Tamaulipas). Se parecă făcuseră marea greșeală de a refuza să lucreze pentru sângeroasa bandă Los uZetas/ În ianuarie anul trecut a mai avut loc o execuție de acest fel. Atunci, 16 guatemalezi și trei mexicani au fost omorâți tot în statul Tamaulipas, scrie Tribune de Geneve.

Iaurtul ne poate salva de Conid-19? Savanții israelieni, aproape de o descoperire epocală


Accesează: