Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Bica-Videanu. „Soţia lui Tender:Bica îşi dorea foarte tare să devină procuror general. Am luat-o cu noi la doi ambasadori”
Dosarul Bica-Videanu. „Soţia lui Tender:Bica îşi dorea foarte tare să devină procuror general. Am luat-o cu noi la doi ambasadori”

Dosarul Bica-Videanu. „Soţia lui Tender:Bica îşi dorea foarte tare să devină procuror general. Am luat-o cu noi la doi ambasadori”

Nicoleta Tender, soţia omului de afaceri Ovidiu Tender, a dezvăluit în faţa magistraţilor Instanţei supreme că în timp ce magnatul era judecat în dosarul RAFO-Carom fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, i-a promis acestuia că o să vorbească cu judecătoarea şi cu procuroarea de şedinţă pentru a-l scăpa pe Tender de dosar.

„Inculpata Bica, pe timpul desfăşurării procesului, a spus că o să vorbească să îl achite”, a declarat soţia lui Tender.

„Cu cine să vorbească?”, a întrebat preşedintele completului.

„Cu doamna procuror şi doamna judecător. Lucru care s-a şi întâmplat. Doamna procuror Curelaru (n.r- Ionela Claudia Curelaru) a cerut o pedeapsă cu suspendare”, a susţinut Nicoleta Tender. Deşi nu a pronunţat în sală numele judecătoarei, magistratul care a soluţionat dosarul RAFO-Carom pe fond a fost Irina Raluca Bădescu.

Soţia lui Ovidiu Tender a dezvăluit şi motivul pentru care Alina Bica era în strânse relaţii cu familia milionarului, deşi chiar ea îşi pusese semnătura pe rechizitoriul RAFO-Carom în 2006.

„Spunea că îi pare rău pentru ce i se întâmplase soţului mei, că l-a arestat, că l-a trimis în judecată. În timp ce cauza era pe rol, spunea că dosarul nu o să ţină în instanţă”, a spus Nicoleta Tender.

Conform soţiei lui Ovidiu Tender, Alina Bica îşi dorea foarte mult să devină procuror general.

 

Mese fastuoase cu diplomaţi de calibru

„Inculpata Bica s-a apropiat mai mult de familia noastră datorită relaţiilor pe care soţul meu le avea, inclusiv cu ambasadorii. Îşi dorea foarte tare să devină procuror general. (…)

La reşedinţa ambasadorului Israelului am fost în septembrie 2013 de Roş Haşana, anul nou evreiesc, când am luat-o cu noi. A rămas în relaţii cu domnul ambasador (n.r. – la vremea respectivă Dan Ben-Eliezer). Toată lumea ştie că stăpânii acestei lumi sunt evreii. Ea mi-a spus că şi-ar dori foarte tare să îl cunoască pe domnul ambasador, iar atunci am vorbit cu Hevi (n.r. – soţia ambasadorului Hedva Ben-Eliezer) să pot veni cu ea. Am fost cu dânsa de două ori la ambasadorul Olandei (n.r. – la vremea respectivă Matthijs van Bonzel), la reşedinţă. Una dintre vizite a fost atunci când de la un muzeu din Olanda au fost furate nişte tablouri, apoi arse. (n.r. – furtul tablourilor de la Rotterdam). Ea a păstrat legătura atât cu ambasadorul Israelului, cât şi cu cel al Olandei”, a mai spus Nicoleta Tender.

Soţia lui Ovidiu Tender a mai relatat cum, de-a lungul timpului, i-a făcut cadouri scumpe Alinei Bica, printre care un ceas Rolex de circa 7.000 de euro, o poşetă Louis Vuitton de 2.000 de euro şi „o statuetă de bronz înfăţişând Justiţia” (n.r. – zeiţa Themis)