BESTIILE JIHADISTE au primit cea mai GREA lovitură din istorie. Militanții ISLAMIȘTI nu mai știu PE UNDE SĂ FUGĂ de frica americanilor

BESTIILE JIHADISTE au primit cea mai GREA lovitură din istorie. Militanții ISLAMIȘTI nu mai știu PE UNDE SĂ FUGĂ de frica americanilor

Coaliția împotriva Statului Islamic, condusă de SUA, a distrus în Irak o fabrică de arme chimice produse de jihadiști. Anunțul a fost făcut de un general american.

Potrivit generalului Jeffrey Harrigian, citat de Agerpres, comandantul operațiunilor aeriene americane în Orientul Mijlociu, locația distrusă este o uzină farmaceutică transformată în facilitate militară, iar acolo s-au produs probabil muniții pe bază de clor și gaz muștar.

Existența acestei facilități demonstrează 'încă o dată disprețul flagrant al Daech (acronimul arab al grupării SI n.red.) față de legile și normele internaționale', a declarat generalul american în timpul unei videoconferințe cu presa.

El a precizat că raidul în urma căruia a fost distrusă respectiva unitate, situată în apropierea orașului irakian Mosul, a fost efectuat luni de avioane de atac la sol și de un bombardier B-52.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentagonul a difuzat și o înregistrare video cu acel raid, în imagini observându-se cum mai multe clădiri masive sunt distruse printr-o serie de explozii.

Potrivit Departamentului american al Apărării, gruparea SI a folosit deja muniții pe bază de clor sau gaz muștar. Și inspectorii ONU au confirmat că jihadiștii au utilizat gaz muștar cel puțin într-un caz, respectiv pe 21 august într-un atac la Marea, oraș din nordul Siriei.