Ei afirmă că refuzul lui Sanders de a-și recunoaște eșecul seamănă cu încăpățânarea sa din 2016. Atunci a rămas în cursă împotriva lui Hillary Clinton până în momentul în care nu a mai avut nici cea mai mică șansă matematică.

Unii Democrați cred că reticența lui Sanders de a ieși din cursă a rupt unitatea partidului și a afectat în final șansele lui Clinton de a-l învinge pe Trump, scrie AP.

Acum, se pare că repetă aceeași greșeală.

„Cred pur și simplu că este o decizie îngrozitoare pentru el, deoarece pare că este foarte egoist”, a declarat pentru Washington Post fosta senatoare Democrară Barbara Boxer din California, care îl susține pe Joe Biden.

Sanders a anunțat recent că ar dori să aibă încă o dezbatere cu Biden în aprilie. Iar colaboratorii săi lucrează la dezvoltarea strategiei sale de campanie în vederea alegerilor primare din statul New York.

Acest eveniment a fost mutat din 28 aprilie în 23 iunie.

În plus, Sanders și-a intensificat mesajele privind propunerea sa ca fiecare american să beneficieze de o asigurare medicală, pe fondul pandemiei de coronavirus care face ravagii în Statele Unite.

Sunt voci din tabăra lui Sanders care afirmă că acesta va rămâne în cursă până pe 13 iulie. Altele, însă, au declarat că totuși acesta ar putea renunța mai devreme.

Un sprijin din partea lui Sanders ar putea determina ca bazinul său electoral să se orienteze către Biden. Însă acesta ar putea fi nevoit să îmbrățișeze multe dintre propunerile foarte stângiste ale lui Sanders, ceea ce ar putea nemulțumi electoratul său actual, care este mai de centru.