Evenimentul Zilei > Justitie > Berlusconi de Teleorman s-a îmbogățit din contractele bolnavilor TBC
Berlusconi de Teleorman s-a îmbogățit din contractele bolnavilor TBC

Berlusconi de Teleorman s-a îmbogățit din contractele bolnavilor TBC

Procurorii anticorupție îl cercetează pe fostul perfect Teodor Nițulescu pentru abuz în funcție, evaziune și conflict de interese. Politicianul apela la relațiile sale din Garda Fianciară și din Poliție.

Primul jupân din istoria postdecembristă a județului Teleorman, Teodor Nițu lescu, fost prefect PSD și PDL, este cercetat de procurorii DNA pentru direcționarea contractelor publice către firmele sale. Mai exact, predecesorul lui Liviu Dragnea este cercetat pentru abuz în funcție, evaziune fiscală și conflict de interese.

Plata în avans

Una din acuzații privește achizițiile directe efectuate de Spitalul de Pneumofiziologie Roșiorii de Vede. Contractele erau atribuite direct și plătite în avans către firmele lui Nițulescu și ale familiei sale. Potrivit unor surse judiciare, unitatea a încheiat un număr de 25 contracte (mobilier, echipament medical, echipament IT şi electrocasnice) în valoare de aproape două milioane de lei. Potrivit anchetatorilor, el ar fi fost „ajutat de prietenii săi” din Garda Financiară și din Poliția Teleorman.

A dat țeapă firmei Teldrum

Nițulescu ar fi făcut chiar presiuni asupra Clubului Sportiv Școlar Turnu Măgurele pentru anularea unei licitații câștigate de asocierea Teldrum – Hidro Olt și atribuirea contractului privind amenajarea sediului și a sălii de sport către asocierea formată din Ten Holdin și Hidro Olt. Teldrum este firma înființată de actualul vicepremier Liviu Dragnea și care câștigă majoritatea contractelor de lucrări publice din zonă.

„Nițulescu, pentru noi ești Berlusconi 2”

Fostul baron de la începutul anilor 2000 a devenit cunoscut publicului după o megalomanie de-a sa. În anul 2002, la un meci de fotbal, publicul a fost dotat cu un banner cu litere imense pe care scria „Nițulescu, pentru noi ești Berlusconi 2”, cu referire la fostul premier al Italiei și patron al clubului de fotbal AC Milan. Teodor Nițulescu și soția sa, Mariana, dețin mai multe firme, printre care și SAIFCAR, temelia afacerilor familiei. Puterea lui a început să decadă după 2008, când Dragnea a devenit noul baron.