Evenimentul Zilei > Justitie > Cutremur în România. A fost condamnat la 13 ani de închisoare. Breaking News
Cutremur în România. A fost condamnat la 13 ani de închisoare. Breaking News

Cutremur în România. A fost condamnat la 13 ani de închisoare. Breaking News

Sandu Anghel, zis și Bercea Mondialul, a primit o nouă pedeapsă privativă de libertate.

Tribunalul Olt l-a condamnat luni pe Bercea, al cărui copil a fost botezat de Mircea Băsescu, la 13 ani şi 272 de zile de închisoare într-un dosar de tentativă de omor, săvârşită în urmă cu 10 ani. În 2009, Sandu Anghel l-a lovit cu cuțitul pe fostul viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei.

Sentinţa pronunţată de magistrații Tribunalului Olt nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea ei, anunță Agerpres.

În acelaşi dosar a fost condamnat la închisoare cu executare şi fiul lui Bercea Mondialul, Laurenţiu Anghel. Acesta a primit o pedeapsă privativă de libertate de 9 ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav.

Atât Sandu Anghel, cât şi Laurențiu Anghel trebuie să achite părții vătămate din dosar (Valeriu Matei) câte 40.000 de euro, cu titlu de daune morale.

Fapta pentru care cei doi au fost condamnați s-a produs pe 22 ianuarie 2009, în Slatina. Fostul viceprimar Valeriu Matei a fost lovit de Bercea Mondialul cu un cuţit, între cei doi izbucnind un conflict spontan generat de neînţelegeri asupra unui teren. Tot în acel scandal, Laurențiu Anghel a trecut cu mașina peste Valeriu Matei, rănindu-l și pe un alt bărbat care venise la discuții împreună cu viceprimarul.

Sandu Anghel a stat în închisoare până în luna februarie anul acesta, el executând o condamnare de 8 ani şi 9 luni pentru o altă tentativă de omor. Cumătrul lui Băsescu și-a înjunghiat un nepot!