Membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, ar fi încercat să cumpere influență de la Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, pentru a obține reducerea pedepsei în cazul lui Mondial. Acesta a fost condamnat la opt ani și nouă luni de pușcărie pentru tentativă de omor.

Ieri, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice şi să comunice, până pe 16 iulie, evidenţa dosarelor în care au fost efectuate cercetări faţă de Sandu Anghel soluţionate de această unitate şi unităţile de parchet din subordine, din anul 2006 până în prezent, precum şi soluţiile dispuse în acestea.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a anunţat că plenul CSM a decis, în unanimitate, sesizarea Secţiei pentru procurori în cazul a circa 100 de dosare pe numele lui Bercea Mondial.

”E o problemă pe care am pus-o în discuţia colegilor mei şi a fost acceptată în unanimitate. Totuşi, să ne uităm în gura unui condamnat, care se pare că are 100 de dosare date cu soluţii de netrimitere în judecată, cel puţin presa asta a relatat, e normal să avem o verificare a Inspecţiei Judiciare pe acest aspect. Sigur, Secţia de procurori se va sesiza şi va decide în consecinţă”, a afirmat Dumbravă.