Evenimentul Zilei > Economie > Benzinarii suferă: Pierderi de peste JUMĂTATE de MILIARD de lei la Petrom, din cauza prețului barilului
Benzinarii suferă: Pierderi de peste JUMĂTATE de MILIARD de lei la Petrom, din cauza prețului barilului

Benzinarii suferă: Pierderi de peste JUMĂTATE de MILIARD de lei la Petrom, din cauza prețului barilului

Grupul OMV Petrom a trecut pe pierderi în 2015, raportând un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, faţă de un profit net de 2,1 miliarde de lei în anul precedent, potrivit rezultatelor anunțate astăzi de companie.

Rezultatul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom S.A. a fost o pierdere de 676 milioane de lei. Pierderea pe acţiune a fost de 0,0119 lei în 2015 faţă de un profit pe acţiune de 0,0371 în anul precedent.

„În 2015, rezultatele financiare ale Grupului au fost sever afectate de scăderea abruptă a preţului ţiţeiului. Contribuţia negativă din Upstream a fost parţial compensată de performanţa foarte bună din Downstream, demonstrând beneficiile modelului nostru de afaceri integrat”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

„Pe parcursul anului, am răspuns prompt la deteriorarea fundamentelor de piaţă şi ne-am îndeplinit cu succes promisiunile de reducere a costurilor şi menţinere a poziţiei competitive, concomitent cu reducerea investiţiilor cu 38% faţă de 2014”, a completat aceasta.