Benjamin Netanyahu: Forţa este singura garanţie a păcii în Orientul Mijlociu

Benjamin Netanyahu: Forţa este singura garanţie a păcii în Orientul Mijlociu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat astăzi faptul că forţa este singura "garanţie a păcii şi singura apărare" pentru Israel, în contextul în care "incidentele sângeroase" se multiplică în regiune, scrie AFP.

"În ultimele zile am auzit comentariile liderului iranian cu privire la distrugerea Israelului, am văzut armata siriană masacrându-şi propriul popor, am asistat la alte incidente sângeroase în regiunea noastră", a afirmat premierul israelian, în deschiderea reuniunii săptămânale a cabinetului său.

El a făcut aluzie la declaraţiile liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, care a calificat vineri Israelul drept o "tumoare canceroasă ce trebuie eliminată şi, cu ajutorul lui Allah, aşa se va şi întâmpla", şi la bombardamentele de la Homs efectuate de armata siriană.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un bombardament a ucis peste 230 de civili, potrivit opoziţiei siriene, care apreciază că în jur de 6.000 de persoane au fost ucise în unsprezece luni de represiune de către regimul Bashar al-Assad.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Într-o astfel de regiune, singurul lucru care asigură supravieţuirea, securitatea şi pacea este forţa", a subliniat Netanyahu. "Trebuie să continuăm să ne dezvoltăm capacităţile militare, economice şi sociale. Este singura garanţie a păcii şi singura apărare a Israelului pentru eventualitatea în care pacea se prăbuşeşte", a conchis el, citat de agenția franceză, preluată de Agerpres.