Beneficiile neștiute ale vinului de mure pentru organism. Rețetă pe care o poți face acasă

Beneficiile neștiute ale vinului de mure pentru organism. Rețetă pe care o poți face acasă

Vinul poate fi fabricat din multe alte tipuri de fructe, nu doar din struguri.

Puțini știu că vinul de mure este o excelentă băutură acloolică, având o tărie de până la 12% alcool, dar doate fi consumat și datorită efectelor benefice ale murelor.

De aceea este bine să știm că vinul de mure: împiedică formarea substanțelor cancerigene în organism, are3 un accentuat efect hipoglicemic, limitând astfel producția de insulină, este o sursă importantă de acid folic care intervine în funcționarea sistemului nervos, este antioxidant pentru celule.

De asemenea, vinul de mure crește puternic imunitatea la nivelul colonului, cu rol în prevenirea și tratarea cancerului de colon și are un efect ușor laxativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețetă de preparare 3 kilograme de mure proaspete sau congelate

3 kilograme de zahar

10 litri de apa

10 grame de drojdie de bere

Mod de preparare vin de mure

Ca orice alt vin și vinul de mure se produce prin fermentarea fructelor. Datorită concentrației mici de zahăr, pentru obținerea vinului este necesar să adăugăm zahăr sau miere.

Atunci când vinul este gata, nu va fi dulce, ci, să zicem, un demisec. Fermentarea completă durează 5-6 saptamani, dacă se poate în condiții de temperatură moderată, 22-24 de grade.

Într-un recipient, de preferat din sticlă se pun murele spălate, peste care se adaugă 2-3 litri de apă călduță în care s-a dizolvat zahărul și drojdia de bere.

Se acoperă cu un dop special pentru fermentare care să se potrivească perfect la gura damigenei și să fie prevăzut cu o gaură la mijloc în care se introduce un furtun care să se potrivească perfect la gaura dopului și să fie suficient de lung ca să ajungă în borcanul cu apă așezat mai jos decât damigeana.

Frocesul de fermentare va dura câteva săptămâni. Vinul de mure va fi gata numai după ce toate gazele rezultate prin fermentare vor ieși din recipient, iar vinul se va limpezi.

Când vinul este gata și a stat din „fiert”, te trage în alt vas cu ajutorul unui furtun filtrându-l prin câteva straturi de tifon.

Vinul de mure se poate păstra chiar și zece ani dacă este ținut la loc răcoros, ca de exemplu, în beci.