Beneficiile virginităţii: SFATURI PENTRU CĂLUGĂRIŢE

Beneficiile virginităţii: SFATURI PENTRU CĂLUGĂRIŢE

Li se reaminteau beneficiile virginităţii, fiind avertizate totodată să nu cadă în păcatul mândriei.

Şi de asemenea, li se atrăgea atenţia şi asupra îmbrăcăminţii, care trebuie să acopere "tot corpul". Este vorba despre o carte scrisă acum 1.300 de ani, în care călugăriţelor din Essex li se dădeau anumite avertismente, tema centrală fiind beneficiile virginităţii.

Neîntinare fizică

În „De Laude Virginitatis” („Slăvirea virginităţii”), adresată călugăriţelor de la mănăstirea Barking, clericul anglo-saxon Aldhelm le atrăgea atenţia  călugăriţelor că abstinenţa de la sex nu este suficientă, "neîntinarea fizică trebuind să fie însoţită şi de puritatea spiritului".

Ne puteți urmări și pe Google News

După cum subliniază analiştii, deşi călugăriţele din Essex erau considerate "etaloane ale virtuţii", li se reaminteau regulile de conduită. Referindu-se la îmbrăcăminte, clericul spunea: "Dacă te îmbraci somptuos şi ieşi în public ca să epatezi, dacă atragi privirile adolescenţilor ş le induci dorinţe sexuale, nu se poate spune că dai dovadă de castitate". Manuscrisul, scris pe vellum (pergament din piele de oaie) reprezintă o copie a lucrarii originale, scrisă în jurul anului 800.