Evenimentul Zilei > International > Beijingul aprobă un al doilea vaccin conceput în China
Beijingul aprobă un al doilea vaccin conceput în China

Beijingul aprobă un al doilea vaccin conceput în China

Autoritatea chineză de reglementare a medicamentelor a dat un acord "condiţionat" pentru un al doilea vaccin contra COVID-19, CoronaVac de la Sinovac, a anunţat sâmbată laboratorul farmaceutic.

Un acord „condiţionat” a fost dat, sâmbătă, 6 februarie, de autoritatea chineză de reglementare a medicamentelor pentru un al doilea vaccin contra COVID-19, CoronaVac de la Sinovac, a anunţat sâmbată laboratorul farmaceutic.

Vaccinul a fost deja utilizat pentru a vaccina anumite populaţii „cu risc”, dar această autorizare permite folosirea lui pentru marele public. O autorizaţie condiţionată permite să se desfăşoare tratamente de urgenţă pe piaţă, în cazurile în care testele clinice mai trebuie continuate, dar arată deja că aceste tratamente vor funcţiona.

Această autorizaţie vine după mai multe teste ale vaccinului, în China şi în ţări ca Brazilia şi Turcia, chiar dacă „rezultatele în termeni de eficacitate şi de securitate mai trebuie confirmate”, a arătat Sinovac într-un comunicat.

China nu a aprobat până acum decât unul singur din vaccinurile sale, pus la punct de laboratorul Sinopharm.

Potrivit Sinovac, testele pe scară mare din Brazilia au arătat o rată de eficacitate globală a vaccinului de circa 50% pentru a împiedica infectarea şi de 80% pentru a evita cazurile care necesită o intervenţie medicală.

https://www.france24.com/fr/asie-pacifique/20210206-covid-19-pékin-approuve-un-deuxième-vaccin-conçu-en-chine

Traducere: Rador