Iată că Chicago, faimos pentru cluburile de jazz si blues, încearcă să îşi impună „autoritatea” şi asupra muzicii…clasice. Mai precis, muzica clasică a fost personajul principal în cadrul unui eveniment deosebit, care aflat la cea de-a doua ediţie, se doreşte a fi o tradiţie anuală. Este vorba despre „Festivalul de muzică şi artă”, care s-a desfăşurat zilele trecute în oraşul despre care se spune că „munceşte tot timpul”!
Compozitorul revoluţionar
Festivalul a a excelat prin acorduri clasice, secondate de jazz şi rock and roll. „În ceea ce priveşte muzica clasică a fost un regal Beethoven. Tema de anul acesta a fost Revoluţie, deci muzica şi arta s-au bazat pe caracterul revoluţionar al lui Beethoven şi pe situaţia mondială curentă”, spune directorul artistic al festivalului, Catinca Tăbăcaru.
Nu numai că s-a ascultat muzica lui Beethoven, dar pictori şi sculptori au încercat să îşi demonstreze talentul chiar în timp ce artişti din diverse ţări ale lumii au interpretat creaţii ale marelui compozitor.
Festivalul se va desfăşura anual în Chicago, până în 2020 inclusiv. În 2020 se vor împlini 250 de ani de la naşterea marelui compozitor, iar Chicago- cât ar suna de uimitor, doreşte să îl sărbătorească în mod grandios pe Beethoven.