Nici mai mult, nici mai puţin, Becali susţine că în urmă cu şapte-opt luni a fost contactat de Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale şi actualmente secretar general al Guvernului Dăncilă, care l-a vizitat şi l-a îndemnat să ctitorească un nou partid politic care să… salveze România. Potrivit patronului FCSB, Greblă i-a făgăduit că va veni lângă el, dacă va lansa noua formaţiune. La puţin timp după această şuetă, Becali a aflat cu stupoare că Greblă a fost uns în funcţia de secretar general al Guvernului.

Cronica unei propuneri inedite

„Să vă dau în premieră o ştire de breaking news. Vine într-o zi la mine domunul Greblă, acum vreo 7-8 luni. Îmi zice că nu are nevoie de nimic, am tot ce îmi trebuie şi îmi spune să fac un partid, că e nevoie să salvezi ţară. Când… ce să vezi… îl văd secretar general de guvern. Aşa, la mişto, îl sun şi îi spun că fac partid să salvez ţara. Hai, Greblă, nu ziceai să facem un partid?! Păi s-a dus la Viorica Vasilica, păi ce bărbaţi sunteţi bă voi? Pe mine, dacă mă pui cu un milion de euro să fiu subalternul lu’ Viorica Vasilica, dacă îmi tai capul şi nu mă duc!”, a spus Gigi Becali.

Despre „coardele” regimului Dragnea

Nu în ultimul rând, latifundiarul l-a acuzat pe Dragnea şi pe acoliţii săi că şi-ar fi numit… „coardele” în funcţii de conducere plătite cu bani publici. „Trebuie făcut ceva, că aşa nu se mai poate. Oameni de nimic, ca gaşca lui Liviu Dragnea, care era un fel de lume interlopă, au făcut bani şi au ajuns apoi miniştri, senatori, deputaţi. Şi-au adus şi coardele lor, le-au făcut secretari de stat, au făcut 60 de posturi de secretari de stat ca să le aibă pe coarde aproape. Eu aş face ceva, dar trebui să am oameni ca Diaconescu, Fota, Severin, Ponta, Neamţu, jurnalistul Liviu Avram lângă mine, oameni deştepţi, de 20 de oameni am nevoie şi promit 25% la alegeri. Eu nu candidez, nu mai am nevoie de funcţii, dar vreau ca în ţara mea, copii şi nepoţii mei să trăiască într-o ţară de bun simţ, nu să conducă coardele, care sunt pricepute la toate ministerele”, a tunat şi a fulgerat Gigi Becali, în stilu-i caracteristic.