BEBELUȘUL seamănă cu fostul iubit? Un scenariu mai înfricoșător decât EXTRATEREȘTRII

BEBELUȘUL seamănă cu fostul iubit? Un scenariu mai înfricoșător decât EXTRATEREȘTRII

Teoretic fostul partener al unei femei nu are nicio treabă cu bebelușul pe care aceasta îl concepe cu altcineva. Și totuși s-ar părea că lucrurile nu stau chiar așa.

Potrivit The Guardian, s-a demonstrat că nou-născuții pot semăna cu partenerul anterior al mamei. Oamenii de știință de la Universitatea din South Wales au dezvoltat așa numita teorie teoria telegony - care susție că trăsăturile fizice ale fostului iubit pot fi transmise unui copil în viitor. 

Experimentele făcute de cercetătorii britanici, pe muștele de fructe, arată că dimensiunea primilor pui este cea a a primilor parteri ale femelelor, nu ca a masculilor care au produs fertilizarea. Experții consideră că moleculele de spermă produse de primul partener ar putea fi absorbite de ovulele imature ale mamei mamei. 

"Nu știm încă dacă acest lucru este valabil pentru alte specii",a explicat coordonatorul studiului, Dr. Angela Crean. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Oricum, scriu jurnaliștii de la The Guardian, ideea ca bebelușii noștri nenăscuți să semene cu partenerii din trecut ne-ar putea umple de groază, indiferent de cât de amiabil s-a încheiat relația. Ex-ul nu ar trebui să trage cu urechea în mamă, așteptând să izbucnească în formă miniatură. Această idee este mai infricosator decât întâlnirea cu extratereștrii.

Cu toate acestea, în cazul în care ipoteza se divedește a fi validă, s-ar putea să nu fie o veste chiar atât de rea. Fie că ne place sau nu, nou-născuții reflectă ceva din noi înșine. În esență, femeile trebuie să accepte faptul că foștii parteneri au avut calități admirabile de care au fost atrase în primul rând, și care din fericire s-ar putea regăsi în trăsăturile unui copil, în viitor.