Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, dat în vileag? Ce se află, de fapt, în spatele întâlnirii cu Comisia de la Veneția. Breaking news
Iohannis, dat în vileag? Ce se află, de fapt, în spatele întâlnirii cu Comisia de la Veneția. Breaking news

Iohannis, dat în vileag? Ce se află, de fapt, în spatele întâlnirii cu Comisia de la Veneția. Breaking news

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că se folosește de consultările cu Comisia de la Veneția în interese electorale și se întreabă de ce, dacă șeful statului este atât de preocupat de sistemul judiciar, nu a avut aceste consultări în anul 2016, atunci când Ministrul Justiției de la acea vreme, Raluca Prună, a adus peste 150 de modificări Codului Penal și Codului de Procedură Penală prin Ordonanță de Urgență, sau când, tot ea, a generat măsura recursului compensatoriu.

„Președintele României va avea astăzi consultări cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, prilej pe care îl va folosi pentru a lansa noi atacuri la adresa PSD. Consider că este vorba doar de consultări de paradă, superficiale, menite să ofere un nou prilej președintelui pentru a-și face campanie electorală și pentru a a ataca PSD. Dacă era atât de preocupat de soarta sistemului judiciar românesc, cred că trebuia să aibă aceste consultări acum trei ani, când în luna mai, Ministrul Justiției tehnocrat, din Cabinetul condus de Dacian Cioloș, aducea, prin Ordonanță de Urgență, peste 150 de modificări Codului Penal și Codului de Procedură Penală, sau atunci când același ministru genera măsuri controversate, precum recursul compensatoriu. Asta ar fi însemnat o poziție consecventă, nu doar demagogie electorală”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București l-a mai rugat pe președintele Iohannis să încerce să se abțină de la a face campanie pe teme atât de încărcate emoțional precum justiția, pentru că riscă să polarizeze societatea și să genereze conflicte. “Klaus Iohannis se prezintă publicului drept un om al dialogului și consensului. Adevărul e că nu este așa. Caută, ca și Traian Băsescu, să creeze falii în societate, pentru a le exploata electoral. Îl îndemn cu tărie să se oprească, până nu face un rău care nu poate fi reparat”, a mai afirmat Beatrice Tudor.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.