BBC România încheie programul cu onor

BBC România încheie programul cu onor

Posturile BBC România şi Europa Liberă au fost decorate ieri după-amiază la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu cu ordinul "Meritul Cultural", în grad de ofiţer.

La ceremonie au asistat preşedintele Radio Europa Liberă, Jeff Gedmin, şi directorul secţiei române a BBC, Răzvan Scorţea.

„Decorarea este mult prea puţin, dar este gestul maxim pe care statul român poate să-l facă“, s-a justificat Băsescu în faţa lui Emil Hurezeanu, Traian Ungureanu, Rodica Culcer şi Claudiu Secaşiu, cu care a ciocnit la final o cupă de şampanie.

Distincţia marchează închiderea birourilor din România ale BBC şi Europa Liberă, după 69, respectiv 58 de ani. BBC va continua să transmită pe cele patru frecvenţe pe care le deţine în România programe în limba engleză, în timp ce Europa Liberă va emite zilnic în limba română pentru Republica Moldova şi toată regiunea Transnistria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte priorităţi

Decizia desfiinţării birourilor BBC din România şi Republica Moldova îi aparţine lui Nigel Chapman, directorul BBC World Service. Motivul pentru care cea mai prestigioasă instituţie de media din lume renunţă la 46 de angajaţi (30 la Bucureşti, 4 la Chişinău şi 12 la Londra) este reorientarea priorităţilor BBC la nivel mondial.

Instituţia va lansa două televiziuni în limbile arabă şi persană şi există un proiect de post de televiziune în India, potrivit directorului BBC România. Motivul care l-a determinat pe Jeff Gedmin, preşedintele Radio Europa Liberă, să ia decizia desfiinţării biroului de aici este datorat creşterii competiţiei de pe piaţa media.