Evenimentul Zilei > International > BBC: Căsătorii GAY FALSE aranjate de români cu IMIGRANŢII ilegali din Marea Britanie | VIDEO
BBC: Căsătorii GAY FALSE aranjate de români cu IMIGRANŢII ilegali din Marea Britanie | VIDEO

BBC: Căsătorii GAY FALSE aranjate de români cu IMIGRANŢII ilegali din Marea Britanie | VIDEO

De la legalizarea căsătoriilor gay în Marea Britaniei un număr incredibil de nunţi între persoane de acelaşi sex au avut loc la Londra, printre acestea multe sunt făcături, anunţă BBC. O anchetă jurnalistică a scos la iveală faptul că imigranţii ilegali plătesc bani grei unei grupări criminale, din care fac parte şi români, pentru o astfel de căsătorie.

Potrivit BBC, suma cerută de liderii grupării pentru a pune la cale o căstorie falsă este de 10.000 de lire sterline. Procedura era următoarea, imigrantul care vrea să obţină facil rezidenţa în Rgatul Unit şi dispune de bani nu trebuie decât să se declare gay şi eventual, pentru a fi mai convingător să facă vreo câteva fotografii romantice cu potenţialul partener. Fără întrebări, fără bătăi de cap, românii din reţea le garantau succesul operaţiunii.

VEZI FILMUL REALIZAT CU CAMERA ASCUNSĂ AICI!

Alison Cathcart, oficial la consiliul din Westminster a explicat, pentru BBC, că căsătoriile false între persoanele de acelaşi sex sunt foarte greu de detectat şi de probat.

Ricardo și Peter, doi din liderii grupării s-au că au "aranjat” astfel de căsătorii "de multe ori” şi că nu a avut niciodată probleme cu poliţia sau cu serviciul pentru imigrări. Mai mult, Ricardo pretinde că este mai uşor să pui la cale căsătorii false între persoanele de acelaşi sex, decât în cazul unor cupluri heterosexuale.

"Spui: sunt gay. Nicio întrebare pentru tine. Este uşor pentru gay", le-a explicat el jurnaliştilor sub acoperire.

Potenţiale soţii, ambele recunosc deschis faptul că nu sunt lesbiene, dar se declară dispuse să pretindă acest lucru în faţa autorităţilor şi să se căsătorească pentru bani.

Alexandra, una din fete explică că a organizat şase căsătorii de felul acesta până acum şi deja are experienţă în a fi credibilă pentru ofiţerii serviciului pentru imigrări.

"Trebuie să declarăm că locuim împreună (…) Acest lucru nu se va întâmpla, dar aşa trebuie să declarăm", a spus Alexandra. Ea i-a propus jurnalistei BBC chiar să realizeze câteva fotografii "romantice", prin care să demonstreze autorităţile că relaţia e una cât se poate de "serioasă".