Băutură delicioasă pentru orice masă festivă. Rețete la îndemâna oricui
- Lucian Ionescu
- 18 aprilie 2020, 18:51
Punciul este o bautura aromata care se face rapid si se potriveste tuturor petrecerilor. Serveste-l intr-un bol mare, cu un polonic elegant.
Dacă ai fost de curând la vreo petrecere, s-ar putea să fi văzut pe mese niște boluri mari, în care se află un lichid cu felii de fructe. Este vorba despre punci, o băutură care poate fi atât alcoolică, dar și nonalcoolică și care conține suc de fructe. Este una dintre variantele eficiente de a te răcori în timpul verii, mai ales dacă alegi să o bei rece.
Vă recomandăm două rețete care cu siguranță o să vă placă
Punci cu fructe de pădure
Dintre numeroasele retete de punci dintre care ai de ales, cea cu fructe de pădure este una dintre cele mai delicioase și rapide.
Ingrediente:
2 măsuri bitter aromat
150 ml lichior de cireșe
150 ml gin
250 ml vermut dulce
250 ml vodka
50 ml limonadă
5-6 cuburi de gheață
mure, zmeură - pentru decor
Mod de preparare:
Pentru prepararea acestui punci va trebui să adaugi în shaker cuburile de gheață, lichiorul, ginul și vodka și să le amesteci bine pentru aproximativ 2 minute;
Apoi adaugă peste amestec bitterul, vermutul și limonada și mixează din nou pentru alte 2 minute. Toarnă băutura obținută în pahare și decoreaz-o cu fructe de pădure, care vor da punciului atât un aspect plăcut, cât și aromă.
Punci de merișoare
Poți prepara punciul de merișoare oricând, dar poți alege acest tip de băutură și pentru a-ți servi invitații de Crăciun deoarece are o culoare intensă roșie sângerie, care se potrivește perfect cu atmosfera sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente:
40 ml vodka
150 ml nectar/suc natural de merișoare
câteva merișoare proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Amestecă vodka și nectarul/sucul natural de merișoare. Apoi adaugă merișoarele. Dacă folosești merișoare proaspete, pune și câteva cuburi de gheață pentru a obține o băutură răcoritoare. În cazul în care fructele sunt de la congelator, acestea au deja gheață și nu mai este nevoie de ea. Poți adăuga și scorțișoară sau cuișoare pentru un plus de aromă.