Evenimentul Zilei > Social > Bătrînul care este cel mai VÎNAT de ANAF! Plăteşte 300 de lei lunar pentru o datorie URIAŞĂ!
Bătrînul care este cel mai VÎNAT de ANAF! Plăteşte 300 de lei lunar pentru o datorie URIAŞĂ!

Bătrînul care este cel mai VÎNAT de ANAF! Plăteşte 300 de lei lunar pentru o datorie URIAŞĂ!

Luptele pe care oamenii le dau cu atorităţile statului sunt, de cele mai multe ori, pierdute de contribuabili. Nu este însă şi cazul unei persoane în vîrstă din Botoşani.

Un pensionar din Botoşani a reuşit să pună pe jar autorităţile fiscale după ce acestea i-au descoperit un prejudiciu de 2 milioane euro către  bugetul de stat. 

Singurul lucru pe care autorităţile l-au putut face a fost să îi pună popriere acestuia o treime din venitul lunar. Mai exact, statul opreşte, lunar, 365 lei din cei 1095 lei pe care pensionarul îi încasează. Asta în condiţiile în care datoria este de 9.930.022 lei!!!

Reprezentanţii CJP Botoşani ştiu perfect cazul bătrînului. ”Este o poprire făcută de către ANAF, probabil domnul a avut o societate sau a fost acționar la o societate. Nu știm exact atunci cînd primim de la ANAF. Doar de la executori primim copii după sentință, ANAF-ul trimite numai titlul executoriu. Sunt niște datorii la stat”, a declarat Ioan Buzilă, director econimic CJP Botoşani, pentru botoşăneanul.ro.