"Batrana Doamna", curtata de transnistreni si de familia Paunescu

UTA, „Batrana Doamna” a fotbalului romanesc, a intrat in pauza de iarna chinuita de o criza financiara acuta.

Fostii investitori, oamenii de afaceri Nicolae Bara si Ion Sandu, s-au certat ce s-au certat pana au convenit sa nu mai investeasca nimic in echipa. Bara pretinde ca a contribuit cu 3,5 milioane de dolari, iar Sandu cu „doar” 2,2 milioane. Ambii au hotarat sa nu-si recupereze investitia in cazul in care un om de afaceri generos ar veni sa preia gruparea aradeana, amenintata de faliment.

Perspectivele nu sunt deloc roz, in conditiile in care numai salariile fotbalistilor l-ar costa pe potentialul investitor 120.000 de dolari pe luna. Se pare ca acesta va fi ales dintre Victor Gusan, patronul de la Serif Tiraspol, un controversat om de afaceri care se numara printre cei mai bogati oameni din autoproclamata republica separatista Transnistria, si Bobby Paunescu, mostenitorul imperiului financiar cladit de fratii Viorel si George Paunescu.

„Am vorbit cu Bobby Paunescu (n.r. - fiul lui George Paunescu, fost conducator la Universitatea Craiova in anii ‘90 si nepotul fostului presedinte de la Steaua - Viorel Paunescu) si cu Victor Gusan, patronul de la Serif Tiraspol. Cei doi sunt interesati sa preia UTA si vor discuta cu oficialitatile locale din Arad in primele zile ale anului”, a declarat Bara.

Fostul investitor a plecat cu scandal de la gruparea-fanion de pe Mures, considerandu-se pacalit de fostul sau asociat, Ion Sandu, pe care l-a dat in judecata pentru calomnie si de la care asteapta despagubiri de un milion de dolari. Bara a mai dat in judecata si ziarul „Adevarul de Arad”, de la care solicita tot un milion de dolari. Intre timp, fotbalistii nu si-au primit decat jumatate din salarii pe luna decembrie si asteapta cu emotie sa vada ce le va aduce 2008.

Familia Paunescu pare favorita la preluarea clubului UTA, pentru ca va investi masiv in Arad, unde a cumparat un teren imens, pe care vor sa construiasca un cartier rezidential. Pe fostul loc al fabricii IMAR, Paunestii vor ridica si un mall. Nici Gusan nu se lasa mai prejos, el nefiind la prima intentie de a intra in forta in fotbalul romanesc, dand in trecut tarcoale pe la Otelul Galati si Poli Iasi.

Si astfel, clubul care a apartinut candva baronului Neumann (care le oferea jucatorilor cate o bicicleta drept premiu pentru castigarea titlului si care a ales culorile „alb-rosu” pentru UTA fiindca era pasionat de echipa londoneza Arsenal) se afla la rascruce, viitorul fiind incert.

BRAD ALB-ROSU

Fanii il asteapta inca pe Mos Craciun

Silvestru Juravle are 50 de ani, locuieste in localitatea Falcau, comuna Brodina din judetul Suceava si, din 1970, traieste o pasiune unica pentru UTA.

„Aceste sarbatori au fost triste, pentru ca dupa Ripensia si Chinezul, o alta mare legenda, UTA, este in pragul desfiintarii. Am avut bradul impodobit cu fulare si fanioane de la UTA. De la noul an astept doar investitori care sa nu lase echipa sa moara”, ne-a spus Juravle.

El si-a vazut visul cu ochii anul trecut, cand a fost prezent la Arad, la izbanda cu Poli Timisoara (scor 2-1). UTA este campioana istorica a provinciei, cu sase titluri in palmares.