Paleologu i-a catalogat pe cei doi lideri politici drept „bătrâna cocotă”, pe care nu o mai vrea nimeni, și  „amantul tânăr, seducător, profitor”.

„Este cât se poate de clar ce se întâmplă. E vorba de spaima domnului Tăriceanu de a dispărea politic. E şi disperarea unei bătrâne cocote pe care nu o mai vrea nimeni şi amantul tânăr, seducător, profitor, care s-a gândit să îmbobineze bătrâna amantă. Au încropit un fel alianţă. Şi-au găsit un reprezentant în persoana domnului Diaconu, pe model ucrainean. S-ar părea că modelul ucrainean îl inspiră pe Victor Ponta. De acolo văd că îşi ia referinţele. Partea proastă este că dacă această criză continuă e foarte prost pentru ţara noastră”, a declarat Theodor Paleologu, într-o conferinţă de presă, marţi, la Parlament.

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale a mai spus că a adus Constituţia şi Evanghelia lui Matei, citând din cea din urmă, în scopul de a face o analogie la faptul că România este, în prezent, „o casă dezbinată, o împărăţie dezbinată”.

„De asta am venit cu un citat din Evanghelia lui Matei. Este vorba de capitolul 12, 25, spune Isus «orice împărăţie care se dezbină în sinea ei se pustieşte şi orice cetate, casă care se dezbină în sinea ei nu va dăinui». În momentul de faţă tare mă tem că România este o casă dezbinată, o împărăţie dezbinată şi este foarte grav dacă această situaţie de criză politică se prelungeşte până la alegeri”, a completat acesta.