Angelo Paul Rughiniș (foto 1) este din Baia Mare și mai este cercetat de polițiștii de acolo în alt dosar penal, pentru comiterea de acte cu violență, tot cu o sabie și tot într-un club. Al doilea agresor este Samuel Cionca (foto2), un tânăr care își petrece timpul mai mult prin sălile de sport sau prin Anglia.

Cei doi agresori au fost aduși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în cursul zilei de marți de la Baia Mare, iar ulterior au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acuzațiile care le sunt aduse sunt de tulburare a ordinii publice și vătămare corporală. În urma bătăii cu săbii, unul dintre oamenii de ordine de la Clubul Midi, respectiv, Vasile Virgil Albu a fost lovit în zona pieptului și a mâinii. Medicii legiști care au emis certificatele medico legale în cazul celor doi oameni de ordine loviți cu săbii, susțin Vasile Albu a fost lovit de sus în jos, prima dată fiind lovit în zona pieptului și apoi în mână. Singurul noroc al omului de ordine a fost acela că a făcut un pas în spate, astfel că a fost atins doar cu vârful sabiei.

Acțiune cu mare greutate

Din dorința de a avea cel mai liniștitit oraș, așa după cum rezultă din statitistici, șefii Poliției CLuj refuză să ancheteze astfel de incidente grave sau să le treacă la fapte minore.

Și în acest caz, abia după ce EVZ a relatat cazul, procurorul Theodor Pavelescu de la Tribunalul Cluj a fost cel care s-a implicat și le-a cerut polițiștilor să îi aducă pe cei doi agresori la audieri. Asta se întâmpla după patru zile de la comierea faptei.

În prima fază, dosarul a fost pasat la categoria fapte minore, fiind trimis la instrumentare la Secția 4 de Poliție.

Te-ar putea interesa și: