Un incident violent a avut loc la „Spitalul Sf. Spiridon din Iași”, unde un angajat a izbucnit într-un atac de furie asupra colegilor săi. În urma evenimentului, un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de o lună.
Ioan Voinescu, acum pensionar, era angajat în cadrul Serviciului de Întreținere al spitalului „Sf. Spiridon” acum cinci ani. În dimineața zilei de 21 mai 2018, Voinescu se afla în vestiarul serviciului când doi colegi de muncă au intrat. Fiind deja sub influența băuturilor alcoolice, Voinescu a început să le reproșeze că și-au luat câteva zile libere fără să-l anunțe și pe el.
Agresorul le-a reproșat colegilor că nu l-au anunțat când și-au luat zile libere
Într-un acces de furie, Ioan Voinescu a început să-i înjure pe cei doi colegi, s-a ridicat de la masă și a apucat un scaun metalic, încercând să-l lovească pe colegul său. Acesta a reușit să blocheze lovitura cu mâinile, dar s-a tăiat la mâna dreaptă.
Pentru a evita escaladarea conflictului, bărbatul lovit a încercat să iasă din vestiar, dar Voinescu l-a urmărit. L-a lovit cu un pumn în mandibulă, iar când aceasta a căzut la pământ, agresorul a continuat să-l lovească cu pumnii și picioarele. Intervenția celuilalt coleg a fost crucială pentru a opri conflictul.
Victima agresiunii a necesitat îngrijiri medicale timp de o lună, în timp ce Ioan Voinescu a fost supus unei anchete pentru lovire sau alte violențe. El a negat acuzațiile, susținând că victima l-a înjurat fără motiv și că el a răspuns cu o simplă palmă, moment în care a fost atacat de o a treia persoană prezentă. Voinescu și-a menținut poziția și în timpul procesului.
Cu toate acestea, afirmațiile sale au fost considerate nesincere de către judecători, care au argumentat că rănile suferite de colegul său nu puteau fi rezultatul lui Voinescu acționând în legitimă apărare. Lovitura puternică primită de victima lui în mandibulă a dus la fracturarea osului, ceea ce contrazicea afirmațiile lui Voinescu.
Victima a cerut daune de 30.000 de lei
Magistrații Judecătoriei au ținut cont de vârsta înaintată a lui Voinescu, acesta fiind aproape de momentul pensionării, și au decis că o amendă penală reprezintă o pedeapsă adecvată. Astfel, bărbatul a fost condamnat să plătească o sumă de 2.400 lei, echivalentă cu 200 de zile-amendă. În același timp, victima agresiunii s-a constituit parte civilă și a solicitat compensații morale în valoare de 30.000 lei.
Judecătorii au decis să aprobe o sumă de doar 7.000 lei în ceea ce privește compensațiile solicitate de victimă. Apelul depus de Voinescu împotriva sentinței Judecătoriei nu a avut niciun rezultat semnificativ. Bărbatul a continuat să nege fapta sa, fără a aduce în același timp nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale.
Judecătorii au respins argumentele lui Voinescu și s-au bazat pe argumentele prezentate de prima instanță. Miercuri, sentința a devenit definitivă, potrivit ziaruldeiași.ro.