Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătaie de joc. Statul o vede sănătoasă, deși e oarbă, surdă și cu pareză!
Bătaie de joc. Statul o vede sănătoasă, deși e oarbă, surdă și cu pareză!

Bătaie de joc. Statul o vede sănătoasă, deși e oarbă, surdă și cu pareză!

Cât de absurdă poate fi birocrația românească? Cât de orb, surd și lipst de inimă poți să fi când vezi cu ochiul liber suferința și s-o ignori?

Omul fără mâini ajutat de societate, nu de stat

O aberație similară a dezvăluit-o, în toamna anului trecut, Mihai Gâdea în emsiunea sa de la Antena 3. Era vorba de Jian Cazac, un sucevean care și-a pierdut ambele mâini într-un accident de muncă și care n-a putut fi încadrat ca „persoană cu handicap”, în ciuda evidenței, pentru că nu depusese o cerere în timp util. În urma emisiunii, societatea civilă și mai mulți medici inimoși s-au mobilizat și omul a căpătat o proteză funcțională la una dintre mâini.

„Când m-am văzut pentru prima dată, în prima vitrină, se uitau niște doamne la mine și eu mă bucuram că văd că arăt și eu a om complet. Aveam pentru prima dată un braț, arătam și eu… eram mulțumit sufletește. Eram mândru, eram bucuros de mâna mea, o legănam, o purtam pe lângă mine ca și cum aș fi un om normal”, a spus Jian, la Sinteza zilei.

Dorina Cenușa, așteaptă, însă, o decizie a instanței, care să confirme o evidență vizibilă din Cosmos, dar invizibilă pentru cei din „Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap” a Consiliului Județean Alba.

 

PAGINA ANTERIOARA