Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu: Antonescu este „Porumbacu”
Băsescu: Antonescu este „Porumbacu”

Băsescu: Antonescu este „Porumbacu”

Traian Băsescu s-a referit la Crin Antonescu cu indicativul "Porumbacu". Președintele liberal a primit de la CNSAS, în 2005, un verdict de necolaborare cu Securitatea.

"Porumbacu" este numele cu care l-a indicat Traian Băsescu pe Crin Antonescu. Șeful statului a comentat alianța dintre Crin Antonescu și Dan Vociulescu, pe ultimul indicându-l prin numele de cod ”Felix”, din dosarul de la Securitate.
"Felix cu Porumbacu, porumbelul, ăăă, domnul Crin Antonescu … Cred că ei procedează corect. Stânga trebuie să fie unită. Cred că e normală o consolidare a stângii. PNL este un partid de stânga. Alianţa PNL cu PC este un lucru bun pentru că va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de opoziţie care să vină cu soluţii alternative", a spus Băsescu ieri seară într-o emisiune la TVR.
Antonescu: Nu am colaborat cu Securitatea
Șeful statului nu a spus nimic în plus despre acest subiect în afară de a-l numi pe Antonescu cu apelativul "Porumbacu". Președintele PNL a negat că ar fi colaborat cu Securitatea și l-a numit pe Traian Băsescu un "colportor de informații care circulă pe internet". "Niciodată eu nu am colaborat cu Securitatea. Nu există nici un document despre relația mea cu Securitatea", a declarat Crin Antonescu, într-o intervenție la Realitatea TV. El susține că această "poveste" despre presupusa relație cu Securitatea a apărut în timpul campaniei prezidențiale "pe internet".
CNSAS, verdict de necolaborare
Secretarul CNSAS, Constantin Buchet, a precizat că Antonescu a primit în 2005 din partea instituției un verdict de necolaborare cu Securitatea. Buchet a precizat că verdictul a fost reconfiirmat atât în 2008, cât și în 2009.
Într-un mod similar, Traian Băsescu l-a numit recent și pe mogulul Sorin Ovidiu Vîntu cu numele "Nuș". Ulterior presa a relatat că este vorba de numele de cod folosit de Securitate în relația cu SOV.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: