Afirmaţiile lui Traian Băsescu vin după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta a aprobat majorarea salariilor profesorilor cu 50 de procente. "Sunt de acord cu salarii mărite şi în sănătate, contra reformei", a afirmat Băsescu, subliniind că educaţia şi sănătatea reprezintă două mari priorităţi ale mandatului său.

Mai mult, preşedintele a susţinut că ideea potrivit căreia alocarea mai multor bani pentru educaţie şi sănătate  ar duce la distrugerea economiei este "una dintre cele mai mari minciuni".

Preşedinte Traian Băsescu a catalogat raportul Comisiei drept "o radiografie corectă a situaţiei din sănătate". Documentul va fi postat pe site-ul Preşedinţiei, pentru a fi lansat în dezbatere publică.

Şeful statului a mai spus că bugetul de şase miliarde de lei, alocat sănătăţii, "chiar şi optim utilizat", "nu este suficient".

În plus, preşedintele a arătat că "este şocant" să vezi că România se menţine în topul ţărilor cu mortalitate infantilă extrem de ridicată".

Înfiinţată la sfârşitul anului trecut, Comisia are rolul de a analiza şi de a propune soluţii de îmbunătăţire a sistemului sanitar românesc. Comisia este condusă de Cristian Vlădescu, fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Sursa: Mediafax

Citiţi şi

"De ce amână Tăriceanu majorarea salariilor"

Emil Boc: „Guvernul să aplice legea sau să plece“

PSD nu crede în soluţia moţiunii de cenzură

Funcţionarii şi sanitarii vor 50%, ca profesorii


Impozite mai
mari, preţul majorărilor salariale


Editorialul EVZ: Spectrul şomajului